Cselgáncs GP – Tóth döntős, Joó és Ungvári a bronzért küzdhet

Budapest – Tóth Krisztián bejutott a döntőbe, Joó Abigél és Ungvári Attila a bronzéremért küzdhet, Demeter Bendegúz és Waczulik Richárd pedig hetedikként zárt a budapesti cselgáncs Grand Prix vasárnapi versenynapján.

A 90 kilogrammban riói kvótás Tóth harmadik mérkőzésén, a négy között a junior Eb-ezüstérmes brit Max Stewarttal találkozott. A küzdelem alig bő másfél percig tartott, amikor a KSI vb-ezüstérmese – aki áprilisban második lett a kazanyi Eb-n – fojtással nyert. A fináléban a 22 éves Tóth ellenfele a három GP-bronznál tartó szlovén Mihael Zgank lesz, aki ellen 2-1-re vezet kettejük külön párharcában.

Klubtársára, a 78 kilóban kétszeres Európa-bajnok Joóra – akinek a súlycsoportjában csupán tízen indultak – az elődöntőben a vb-ezüstérmes Anamari Velensek várt. Eddigi kilenc meccsükből nyolcszor a szlovén nyert, Joó csak 2009-ben bizonyult jobbnak. A tizedik csata csupán másfél percig tartott, amikor Velensek leszorítással győzött. A bronzéremért a riói résztvevő magyar dzsúdós a szintén szlovén Klara Apotekarral csap majd össze, akit megvert eddigi egyetlen találkozójukon.

A 81 kilós Ungvári a junior Európa-bajnok szerb Nemanja Majdovval csapott össze a vigaszágon, és a mérkőzésidő derekán karfeszítéssel vetett véget a küzdelemnek. A ceglédiek Eb-harmadikja a bronzért egy másik szerbbel, a komolyabb nemzetközi eredmény nélkül álló Bojan Dosennel száll majd szembe.

A legnehezebbeknél (+100 kg) az áprilisi, kazanyi Eb-n is szerepelt Demeter Bendegúz a szerb Zarko Culummal került szembe a vigaszágon, és intésekkel kikapott, így hetedik lett. Hasonlóképpen járt Waczulik Richárd is, akit a francia Nabil Zalagh vert meg ipponnal.

Az éremcsaták 17 órakor kezdődnek a Papp László Sportarénában.

– MTI –Sporthírek


hirdetés


hirdet�s