Cselgáncs Eb – Joó Abigél bronzérmes

Varsó – A 78 kilogrammos Joó Abigél bronzérmet nyert a varsói cselgáncs Európa-bajnokság szombati versenynapján.

A kétszeres Európa-bajnok magyar dzsúdós a harmadik helyért kiírt meccsen a szlovén Klara Apotekarral találkozott, akit megvert eddigi két összecsapásukon. A harmadik csata is a KSI versenyzőjének a fölényét hozta, a meccs derekára elfáradó ellenfele nemigen talált fogást rajta, és kétszer is megintették. A mérkőzés 2 perc 43 másodpercig tartott, amikor Joó a védjegyének számító belső combdobással vetett véget a küzdelemnek.

“Jobb lett volna nyilván egy fényesebb érem, de nem vagyok elégedetlen” – összegzett a 26 éves Joó, aki saját maga harmadik, a magyar dzsúdósportnak pedig a 46. Eb-bronzát szerezte meg. “Az elődöntőben kicsit ráestem a vállamra, amikor eldobott a francia, utána lejegeltem, remélem, rendben lesz. Így is jó meccset mentem vele, sajnos nagyon nehéz őt eldobni”.

Az olimpiai ötödik dzsúdós kifejtette, azért is örül különösen, mert az elmúlt két Eb-n nem állhatott dobogóra, és éremben bízik az augusztusi, budapesti világbajnokságon is.

Edzője, Pánczél Gábor közölte, tanítványának minden világversenyen van esélye az éremszerzésre, s ezúttal remek formában is volt.
“Az elődöntőben elkövetett egyetlen hibától eltekintve Abigél nagyszerűen küzdött. Még nem tudom, hogy mennyire gondolja komolyan az olimpiai ciklust, egyelőre a világbajnokságra készülünk” – tette hozzá.

A KSI trénere egy malacokat ábrázoló nyakkendőt vett fel az éremmeccshez, erről elárulta, hogy tanítványaitól kapta ajándékba.

A 18 fős magyar küldöttség Csernoviczki Éva (48 kg) és Joó Abigél révén két bronzéremmel zárta az egyéni küzdelmeket a lengyel fővárosban. Az Eb vasárnap a csapatversennyel zárul, melyben magyar részről a férfi válogatott lesz érdekelt.

– MTI –