Cselgáncs Eb – Gercsák Szabina bronzérmes

Akt.:
Kazany/Miskolc – A 70 kilogrammos Gercsák Szabina bronzérmet nyert pénteken az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon, Kazanyban.

Az ifjúsági olimpiai és junior világbajnok dzsúdós a harmadik helyért kiírt mérkőzésen a címvédő Kim Pollinggal csapott össze. A találkozó csupán 54 másodpercig tartott, de korántsem a holland papírforma-győzelme miatt: a 19 éves miskolci versenyző – akit az európai szövetség honlapja “szupertehetségnek” nevezett – előbb jukót érően vitte földre az előző három Eb-t megnyerő ellenfelét, majd nem sokkal később nemes egyszerűséggel lecsavarta őt, és mivel a meglepett Polling a hátára esett, a mérkőzésvezető ippont jelzett.

“Nem volt taktikám a világranglista-vezető ellen, én csak dzsúdózni próbáltam, és sikerült is egy szép ippont dobnom” – értékelt a magyar bronzérmes boldogan lihegve. “Egy kis hiba becsúszott a negyeddöntőben, de így is elég sok pontot szereztem. Van még két verseny a kvalifikációból, egyelőre nem stresszelem magam a riói olimpiával” – tette hozzá Gercsák, aki Csernoviczki Éva csütörtöki ezüstje után a magyar küldöttség második érmét szerezte a tatárföldi Eb-n.

Edzője, Flórusz János elégedetten nyilatkozott tanítványa teljesítményéről az MTI-nek:

“A közelmúltbeli derékproblémái után Szabina remekül dolgozott, kár volt a negyeddöntőben azért a bírói bakiért. Az elődöntőben bármi lehetett volna. Szerintem mostantól tartani fognak tőle a felnőtt mezőnyben is. Meglátjuk, mennyire viszi Szabinát előre ez a 160 pont a ranglistán, illetve hogy mire képes a hátralévő versenyeken. Még egy érem kellene.”

– MTI –