Cselgáncs Eb – Gercsák a vigaszágon

Kazany – A 70 kilogrammos Gercsák Szabina kikapott a negyeddöntőben, így a vigaszágon folytatja szereplését pénteken az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon Kazanyban.

Az ifjúsági olimpiai bajnok a nyolc között Esther Stammal találkozott, aki a londoni olimpia után lett hollandból grúz állampolgár. A mérkőzés nem hozott értékelt akciót, de a 19 éves miskolci versenyzőt egyszer megintették, ami elég volt riválisának a győzelemhez. A bronzéremig tartó vigaszágon a valamennyi korosztályos Eb-t megnyerő Gercsákra az osztrák Bernadette Graf vár, akitől kikapott a tavalyi Eb-n, és aki bronzérmet nyert az utóbbi három kontinenstornán.

A pénteken utolsó magyarként versenyben maradt Gercsák a kvalifikációs világranglista 34. helyén áll, a hátralévő versenyeken így kiemelkedő eredményeket kellene elérnie ahhoz, hogy a riói kvótát jelentő első 22 helyre odaérjen.

Edzője, Flórusz János elkeseredetten összegezte a történéseket az MTI-nek:

“Úgy érzem, az ellenfelet is inteni kellett volna, Szabina ráadásul többet támadott, egy dobása pedig érzésem szerint jukó volt. Ami az olimpiai esélyeket illeti, jól jött volna itt egy elődöntő, mert így még nehezebb lesz, de megyünk tovább. Egy jó hajrával még van remény, de ehhez korrekt bíráskodás is kellene.”

A vigaszági küzdelmek és az éremcsaták magyar idő szerint 16.30 órakor kezdődnek a Tatnyefty Arénában.

– Matusz Endre, MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek