Cselgáncs Eb – Gercsák a bronzért küzdhet

Akt.:
Kazany/Miskolc – A 70 kilogrammos Gercsák Szabina a bronzéremért küzdhet pénteken az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon Kazanyban.

A délutáni szünet alatt került sor az Eb színpompás nyitóünnepségére, melyet a helyszínen tekintett meg Vlagyimir Putyin orosz elnök. A “szellősebb” nyitónap után ekkorra gyakorlatilag megtelt az ezúttal négyezer férőhelyes Tatnyefty Aréna.

Az ifjúsági olimpiai és junior világbajnok Gercsák a grúz színekben induló Esther Stammal szemben elvesztett negyeddöntő után a bronzéremig tartó vigaszágra került. Ott elsőként az osztrák Bernadette Graf várt rá, akitől kikapott a tavalyi Eb-n, és aki bronzérmet nyert az utóbbi három kontinenstornán. A 19 éves miskolci versenyzőnek remekül sikerült a “visszavágó”, ugyanis egy jukó után, két perc elteltével a földre csavarta riválisát, és ipponnal nyert. A valamennyi korosztályos Eb-t megnyerő Gercsák a bronzcsatában a címvédő Kim Pollinggal csap össze, akitől tavaly kikapott a bakui kontinenstorna negyeddöntőjében. A 25 éves holland klasszis nyerte a legutóbbi három Európa-bajnokságot a 70 kilogrammosoknál.

A pénteken utolsó magyarként versenyben maradt Gercsák a kvalifikációs világranglista 34. helyén áll, a hátralévő versenyeken így kiemelkedő eredményeket kellene elérnie ahhoz, hogy a riói kvótát jelentő első 22 helyre odaérjen.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s