Cseh Tamás Program könnyűzenei kluboknak

Cseh Tamás a Debreceni Egyetemen 2004-ben
Cseh Tamás a Debreceni Egyetemen 2004-ben
Budapest, Miskolc – Megjelent a Cseh Tamás Program második évadának újabb pályázati felhívása, amelyben a fővároson kívül működő könnyűzenei klubok és koncerthelyszínek pályázhatnak összesen 80 millió forintos támogatásra.

A klubtámogatási alprogram keretében kiírt pályázat a könnyűzenei és dzsessz élőzenei produkciók befogadására alkalmas, folyamatosan működő, fővároson kívüli helyszíneknek szól. A klubok mellett művelődési intézményeket is megszólító pályázat tervezett kerete 80 millió forint, amelyből helyszínenként legfeljebb 4 millió forint igényelhető.

A 2015–16-os évadra szóló támogatást a klubok előadói tiszteletdíjakra, illetve az elnyert támogatási összeg maximum 15 százalékáig reklám- és propagandaköltségekre fordíthatják. A pályázat benyújtásának határideje szeptember 11. éjfél. A nyertes helyszíneknek legalább 16 különböző, nem a klub működési megyéjével azonos illetőségű, bármilyen könnyűzenei műfajba besorolható, művészi értékkel bíró együttes vagy előadó felléptetését kell megvalósítaniuk.

Ez volt a téma az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában is. Doncsev András, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke a műsorban elmondta, hogy az elkülönített kerettel az élőzenét szeretnék népszerűsíteni a fiatalok között, javítva azon a tényen, hogy Magyarország az utolsó előtti helyen áll Európában a mindennapos éneklés és hangszeres játék terén.

ÉM
hirdetés


hirdet�s