Csatornaépítés miatt változik a forgalmi rend a Döbrentei téren

Változik a forgalmi rend a Döbrentei téren szombat reggel 7 órától, várhatóan március végéig. Erre azért van szükség, mivel a közeli Rudas Fürdõbõl kivezetõ mellékcsatornák átépítése a kivitelezés utolsó szakaszába lép; ennek köszönhetõen a fürdõ szennyvize februártól már a budai Duna-parti fõgyûjtõcsatornába érkezik.

A csatorna átépítés a Rudas fürdõ Gellért hegy felöli oldalán halad a Beatrix forrásig. Itt a kétszer két sáv kétszer egy sávra szûkül, a parkolás pedig átmenetileg tilos lesz ezen a szakaszon. A Rudas Fürdõtõl délre lévõ jelzõlámpás csomópont elõtt felcserélõdik a forgalmi sáv és a buszsáv. A Gellért rakparton északi irányból érkezõk továbbra sem kanyarodhatnak jobbra, az Erzsébet híd irányába. A Rudas Fürdõ mellett a déli irányba haladó autósoknak azonban szombattól már nem kell a villamossíneken haladniuk.

A Rudas fürdõ környéki csatorna átépítés eredményeként elkülönül egymástól a Rudas Fürdõ szennyvize, valamint a környezetre ártalmatlan fürdõvíz és csapadékvíz. Míg az utóbbiak továbbra is a Dunába folynak, a szennyvíz a Budai Duna-parti Fõgyûjtõcsatornába kerül, amely a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepre vezeti a belsõ budai kerületek szennyvizét.