Csatárgólok = bajnoki pontok

DVTK - Sopron
DVTK - Sopron
Három csatárral küldte pályára Csank János a DVTK csapatát a Sopron ellen, mégis meddőnek bizonyult a támadójáték a szombat délutáni találkozón.

A pálya talaja a szombati esőzés miatt meglehetősen mély volt, és ez nem igazán kedvezett a piros-fehér gárda színes bőrű légiósainak, akik Afrikában, ahol többségében vannak a salakos pályák, ilyen fajta nehézségekkel még nemigen találkoztak.

Ráadásul a diósgyőriek a rövidpaszszos játékot részesítették előnyben, és mivel a soproniak nem mélységben, hanem a lehetőségekhez képest minél előrébb igyekeztek meghúzni hátsó védővonalukat, valamint a hazaiak akcióit megszűrni igyekező középpályás sort, így közvetlenebb kapcsolatban tudtak maradni a támadókkal.

Ami meglepetésre egy trió volt, vagyis a soproniak alapfelállása megegyezett a DVTK-val (4-3-3). Ez a vendégcsapat edzőjének bátorságról, illetve a pont- és gólszerzésbe vetett hitéről ad tanúbizonyságot.

Ennek ellenére az első játékrészben sem a soproni, sem a diósgyőri oldalon nem nagyon adódtak helyzetek, a hazai szurkolók abban reménykedtek, hogy majd a szünet után behorpasztják – az első félidő felétől enyhe mezőnyfölényben futballozó – diósgyőriek a vendégek védőfalát.

Fordulás után

Fordulás után megváltozott a DVTK csatársorának összetétele, de ettől ugyanolyan gyötrődő, küzdelmes maradt a csapatjáték, mint annak előtte, az ötlet és a távoli lövési kísérletek nagyon hiányoztak a hazai oldalon, pedig köztudott, hogy egy ilyen talajon a dagonyából induló kapusnak is nehezebb odaérnie a jól helyezett labdákra.

Igaz, a soproniak figyeltek arra, hogy a diósgyőri játékosok ne kerülhessenek zavartalanul lőtávolon belülre, a kapu előterébe érkező labdákat pedig szinte kivétel nélkül kifejelték.

De nem érték be ennyivel, és gyors kontra végén a csatártrió összjátéka a középen kilyukadó diósgyőri védelmet legyőzve ajtóablak helyzetből vezetést szerzett.

Hátrányában sem tudott változtatni a játékán a DVTK, így nem volt meglepő, hogy a soproniak gyors ellenakciókat tudtak vezetni és a 70. perc környékén három újabb nagy gólszerzési lehetőségük adódott.

Ezek még kimaradtak, de a hajrában a Sopron egy újabb találattal bebiztosította győzelmét, megérdemelve szerezve meg a győzelemért járó három bajnoki pontot az ezen a napon halványan játszó diósgyőri csapattal szemben.

Percről-percre, jegyzőkönyv
Edzői nyilatkozatok
Ki volt a mérkőzés embere? Szavazzon!További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek