Csapat vívó-vb – Elődöntőben a férfi kardozók

Budapest/Rio de Janeiro – A németek legyőzésével bejutott az elődöntőbe a magyar férfi kardválogatott a vívó csapat-világbajnokságon, Rio de Janeiróban.

A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András, Iliász Nikolász összeállítású együttes a spanyolok elleni hétfői sima sikerrel jutott a legjobb nyolc közé, ahol a két éve világ-, tavaly Európa-bajnok németek ellen vívtak.

A vb honlapja szerint Szilágyi 5-0-ra nyerte első asszóját, utána viszont Decsi 10-2-re kikapott, majd Szatmári 5-3-as vereséget szenvedett, így az első kör után 15-10-re vezettek a németek. Ezután Decsi helyére Iliász állt be, aki egy találattal csökkentette a hátrányt, aztán Szilágyi hattal, Szatmári pedig eggyel nyerte második párharcát, ezzel 30-27-re már a magyaroknál volt az előny. Az utolsó kör első asszójában Iliász kikapott néggyel, de végül Szatmári, majd Szilágyi is győzött. Az utolsó párharc, Max Hartung és Szilágyi között a magyarok 40-39-es vezetésénél indult. A német kardozó fordított, 42-43 után azonban már csak Szilágyi adott tust. A döntőbe jutásért a magyar csapat 17.30-tól az iráni válogatottal csap össze, amely hétfőn a francia, szerdán pedig a világranglistán éllovas amerikai együttest búcsúztatta meglepetésre.

Eredmények, férfi kard csapat:

hétfőn:

a 16 között:

Magyarország-Spanyolország 45-29

szerdán:

negyeddöntő:

Irán-Egyesült Államok 45-40
Magyarország-Németország 45-43
Oroszország-Koreai Köztársaság 45-41
Románia-Olaszország 45-43

– MTI –
hirdetés
hirdet�s