Csank: Nem állunk be védekezni

Csank János
Csank János
A Magyar Kupa elődöntőjének debreceni visszavágóján a DVTK szakvezetője jó játékot vár.

Rövid idő alatt harmadszor találkozik egymással a DVSC-TEVA és a Diósgyőr együttese. A Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzését a Loki 1-0-ra megnyerte, majd három nappal később 5-1-es sikerének köszönhetően a három bajnoki pontot is elhozta a DVTK stadionjából. A párharc helyszíne ezúttal Debrecen lesz, a tét, a döntőbejutás. Az egygólos előny mindenképpen csapatunknak kedvez, ám a borsodi drukkerek – a Loki-szimpatizánsokhoz hasonlóan – rendkívüli várakozással tekintenek a szerdai, sorsdöntő mérkőzés elé.

– A szurkoló az szurkoló, az edző az edző, mi nyilván tudjuk, hogy néznek ki az esélyek – vélekedett Csank János, a diósgyőriek mestere a dvsc.hu megkeresésére. – Nem véletlen, hogy első a Debrecen a bajnokságban, hiszen a jó játékosállomány mellé jó forma is párosul, de úgy gondolom, ha szerencsére van szükség, hát abban sincs hiány. Mondhatjuk úgy, a DVSC a “bepattanós-időszakát” éli. Mindezek és az 1-0-s vereség ismeretében azt hiszem nagyon nehéz dolgunk lesz. A vége felé már bíztam benne, hogy döntetlenre, 0-0-ra hozni tudjuk az “odavágót”, sajnos nem sikerült. Pedig úgy egy kicsit több sanszunk lenne, hiszen akkor például az 1-1-es eredmény is megfelelne nekünk. Természetesen nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de pontosan ezért is remélem, hogy a csapat nyugodt játékot nyújt majd. Általában jó összecsapásokat vívunk a Debrecennel, nyilván most is erre törekszünk. Én nem szoktam védekezésre beállítani a csapatot, mivel nem látom értelmét, ilyen taktika mellett előbb-utóbb úgyis feltörik a reteszt. Úgy gondolom, ezért is lesz jó mérkőzés a szerdai, a közönség jól szórakozhat majd. Ami bennünket illet: szerintem a két korábbi meccsen nem tettünk rossz benyomást, szeretnénk, ha ez a vélemény a kupameccs visszavágója után sem változna meg rólunk.

A sérültek listája nem bővült Diósgyőrött, Csank János továbbra is Elek Norbertet és Kerényi Gábort kénytelen nélkülözni. A diósgyőriek keretéből eltiltás miatt senkinek sem kell kihagynia a szerdai találkozót.

Kíváncsiak voltunk, a tréner véleménye szerint melyik csapat jut a Magyar Kupa döntőjébe a másik ágról.
– Nehéz ügy, a Vasas nagyon jó passzban van és hazai környezetben lép pályára, de én úgy látom a Honvéd összességében jobban játszik. A kispestiekben benne van a gól, persze ugyanez elmondható a Vasasról is. Azt gondolom, az 1-1-es eredményre a piros-feketék a Fáy utcában mindenképpen jók lehetnek, ez nekik kedvez, így talán a Honvéd jut majd be a döntőbe.

(Bevált Csank János jóslata, hiszen 2-1-re a Honvéd nyert kedd délután a Fáy utcában, így ők várják ellenfelüket a Magyar Kupa döntőjében)