Csank János mesteredző, volt szövetségi kapitány: “Akár egy villanás is dönthet”

Csank János
Csank János
Miskolc – Bírni kell a nyomást az osztrákok elleni nyitómérkőzésen!

Természetesen maximálisan szurkolok a magyar csapat sikeréért, amihez valljuk be, jó adag szerencse is szükségeltetik. Az osztrákok mérlege lenyűgöző volt a selejtezők során, igaz, a felkészülés közben akadtak gondjaik. Bízom benne, hogy azt a teljesítményt tudjuk nyújtani, amit a horvátok elleni edzőmeccsen láttunk, mert akkor stabilnak, egységesnek tűntünk.

Kétségtelen, a pontszerzés kellemes kezdést jelentene.” Csank János

– Persze, ilyenkor csak találgat az ember, és csak reménykedik abban, hogy minden jól sül el számunkra. Természetesen valamennyi csapat nyerni szeretne, de sokkal inkább az a tendencia érvényesül, hogy csak vereség ne legyen, mert veszélyes rosszul indítani egy ilyen tornát.

– Meglátjuk, hogy fogjuk bírni a nyomást, mivel tőlünk erősebbnek tartott ellenféllel találkozunk, így meglehet, olykor védekezésre fogunk kényszerülni. Akadnak kreatívnak mondott játékosaink, tőlük várhatunk egy-egy villanást, ami akár a mérkőzést is eldöntheti. De még egyszer mondom, sokkal inkább a szervezettségünkre alapozhatunk, ebben rejlik az esélyünk.

– Egyébként az Európa-bajnokság nem egy meccsből áll, a legjobbakra hosszú menetelés vár. Bárhogy alakuljon a mai kilencven perc, még kétszer biztosan pályára lép a válogatott, lehet tehát javítani. Noha kétségtelen, a pontszerzés kellemes kezdést ­jelentene.

– ÉKN –