Csank János – ötszáz: Nagy Tibor

DVTK-Kaposvár 05/06
DVTK-Kaposvár 05/06
Miskolc – Szombaton 17 órától hazai pályán a Kaposvárt fogadja a DVTK a labdarúgó NB I-ben. Ezen összecsapás lesz az 500. NB I-es bajnokija Csank Jánosnak, a piros-fehérek vezetőedzőjének.

Nagy Tibor, a Vác megbízott vezetőedzője hét szezont dolgozott együtt Csank János-sal; 1994-ben a gárda bajnoki címet szerzett.

– Hogy mi jut eszembe először róla? Az, hogy az ország legjobb edzője – mondta lapunknak az egykori kiváló védő. – Amikor Vácra került, az elején, fél évig nagyon kemény munkát végeztünk, s nem jöttek az eredmények, ám mi, labdarúgók, kitartottunk mellette, hittünk benne, hogy ez előbb utóbb meghozza a gyümölcsét. Mindig olyan embereket gyűjtött maga köré, akik nyerő típusúak voltak, akik hittek a sikerben. Mindenkivel megtalálta a megfelelő hangot, tudta, kit lehet esetleg megbántani, mert az pozitívan fog hatni az adott játékosra. Sokszor mondták ránk, hogy pontrúgás-specialisták vagyunk, igen, ezt a taktikai elemet beépítette, ám azt nem tették hozzá, hogy ahhoz támadni is kell, el kell jutni az ellenfél kapujáig. Vácott bizalmat kapott, engedték dolgozni, s lám… Ha véletlenül mellényúlt, hibázott, elismerte, nem hárította másra. Rengeteget tanultunk tőle, talán nem véletlen, hogy páran az akkori csapatból már ezen a pályán mocorgunk.