Csalót keres a rendőrség

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság nyomozást folytat Baranyi János ellen csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt. Az ellene feljelentést tevő sértettet 12.000 forinttal károsította meg, miután rövid beszélgetés után kölcsönt kért tőle.

A 60 éves gyanúsított többszörös visszaeső, bűnöző életmódot folytat. Feltehető, hogy hasonló módon számos alkalommal követett el csalás bűncselekményt.

A bűncselekmények elkövetésekor mint dr. Bányai János nyugállományú ezredes mutatkozik be, régi, közös katonai emlékekre hivatkozva kezdeményez beszélgetést.

Rendszerint arra hivatkozik, hogy orvos fiával érkezett autóval, a pénztárcája a kocsiban maradt és nem tud hazautazni, ezért egy napra 10-12 ezer forintos kölcsönt kér beszélgetőtársától. Előfordul, hogy a készpénzért cserébe felajánlja telefonját, amit aztán mégsem hagy a kölcsönadónál.

Személyleírása:

Jellegzetes megjelenésű, kb. 170 cm magas, őszes kefefrizurát visel, kétoldalt elöl kopaszodik. Fekete, műanyag keretes, vastag – körülbelül kilenc dioptriás – szemüveget visel. Bajusza, szakálla nincs, erőteljes, de nem kövér testalkatú. Bőbeszédű, viselkedése lezser.

Kérjük azokat az állampolgárokat, akiktől a férfi pénzt csalt ki, jelentkezzenek a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon (Gyöngyös, Róbert Károly út 21., telefon: 37-312-551), a rendőrség 107-es vagy 112-es segélyhívó számán vagy bármely rendőri szervnél.

– Fullajtár András –