Csaló házalót keresnek Nyíregyházán – 340 ezer forintot fizetett egy matracért

Masszázsmatraccal és ágyneművel üzletelő csalót keres a rendőrség Nyíregyházán. A csaló nő, idős áldozatától 340 ezer forintot csalt ki olyan termékekért, amelyek a kifizetett összeg töredékét sem éri – közölte csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Nagyobb értékre elkövetett csalás miatt, ismeretlen tettes után nyomoz a Nyíregyházi Rendőrkapitányság gazdaságvédelmi osztálya. Néhány hete egy idős asszonyt lakásán keresett fel egy nő azzal a mesével, hogy a néni nyert egy sorsoláson. Az idős asszony “nyereménye” egy kedvezményes vásárlási lehetőség volt. Fél áron vehetett meg egy székre tehető masszázsmatracot és egy gyapjú ágynemű garnitúrát – közölte Fülöp Gergely a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az idegen a becsapott idős asszony orvosára hivatkozva férkőzött az asszony bizalmába, aki végül 340.000 forintot fizetett az ennek töredékét érő termékekért. Az asszony csak később döbbent rá, hogy becsapták, ezután értesítette a rendőrséget.