Csalássorozat Dombóváron – újabb családtag került elõzetesbe

Újabb családtag – már egy negyedik ember – került elõzetes letartóztatásba egy dombóvári családból a napokban. Férfit csalás miatt helyezték elõzetesbe. Korábban két családtagot zsarolás és uzsora bûncselekmények megalapozott gyanúja miatt, míg egy harmadikat üzletszerûen elkövetett csalás miatt tartóztattak le.

A dombóvári rendõrök hétfõn vették õrizetbe a férfit, a bíróság csütörtökön rendelte el az elõzetes letartóztatását. A 28 éves férfit a dombóvári nyomozók több rendbeli, üzletszerûen elkövetett csalás miatt hallgattak ki gyanúsítottként. A férfi tagadta a bûncselekményt, de a bizonyítékok elegendõnek bizonyultak az elõzetes letartóztatás elrendelésére – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kintanics Zsuzsanna a Dombóvári Rendõrkapitányság sajtóreferense.

A család másik tagját szintén csalás miatt február elején helyezte elõzetes letartóztatásba a Szekszárdi Városi Bíróság. Több mint 10 millió forintot szerzett áldozataitól. A férfi azt mondta, hogy valamilyen hatósági eljárás miatt zárolták számláját, melyhez csak egy bizonyos összeg – sokszor több százezer forint – megfizetése után fér hozzá.

Mindkét csalás miatt elõzetesbe került férfit rokoni kapcsolatok fûzik egy dombóvári párhoz, akik szintén elõzetesben vannak, mert uzsora bûncselekménnyel és minõsített zsarolással gyanúsítják õket. A pár január végén került elõzetesbe.