Csalássorozat Dombóváron – több mint tízmilliót csaltak ki

Elõzetes letartóztatásba helyezett a Szekszárdi városi Bíróság egy dombóvári férfit, aki több mint 10 millió forintot csalt ki áldozataitól. A csaló a többi között hamis bankszámla-kivonattal vezette félre áldozatait.

Azt mondta, hogy valamilyen hatósági eljárás miatt zárolták számláját, melyhez csak egy bizonyos összeg – sokszor több százezer forint – megfizetése után fér hozzá – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kitanics Zsuzsanna, a Dombóvári Rendõrkapitányság sajtószóvivõje.

A csaló a kölcsönök egyikét sem fizette vissza. A nyomozás során már több sértettet kutatott fel és hallgatott ki a rendõrség. A legkisebb kölcsönzött összeg is meghaladja a 100 000 Ft-ot , azonban akad több millió forintos vissza nem fizetett összeg is.

A büntetett elõéletû férfit – akit rokoni kapcsolatok fûznek a szintén elõzetes letartóztatásban lévõ, uzsora bûncselekménnyel és minõsített zsarolással megalapozottan gyanúsítható dombóvári párhoz – üzletszerûen elkövetett, több rendbeli csalás bûntett elkövetésével gyanúsítják. A férfit csütörtökön helyezte elõzetes letartóztatásba a Szekszárdi Városi Bíróság.

Címkék: ,