Csalás volt a konyhastúdiós munkalehetőség

Csalás vétség megalapozott gyanújával nyomoznak a képen látható férfi ellen
Csalás vétség megalapozott gyanújával nyomoznak a képen látható férfi ellen
Debrecen – A gyanúsított egy Arany János utcai irodába hívta áldozatait.

Csalás vétség megalapozott gyanújával nyomoznak a képen látható férfi ellen – közölte szerdán Kelemen Éva rendőrségi szóvivő.

A hadnagy beszámolója szerint Nagy Sándor munkát hirdetett az interneten keresztül, felhívására többen jelentkeztek. A hirdetésben egy konyhastúdióba kerestek kapcsolattartó és adminisztrátori feladatok ellátását vállaló személyt. A személyes találkozón, Debrecenben, egy Arany János utcai irodaházban Nagy Sándor arra kérte a munkára jelentkezőket, hogy fizessenek 40 ezer forintot. Az összeg, mondta a gyanúsított, biztosítékként szolgál a munka során használandó eszközökre. A rendőrség adatai szerint a férfi több esetben szerződést is kötött, illetve a sértettektől más jogcímen is kért pénzt. Nagy Sándor azonban a későbbiekben nem volt elérhető se telefonon, se más módon. Összességében a meghirdetett munka csak ürügyként szolgált a különböző összegek kicsalására. 

Akit a férfi hasonló módon megkárosított, hívja a debreceni rendőrkapitányságot az (52) 516-400/2690-es melléken. Munkaidőn túl a 107-en és a 112-őn várják bejelentéseiket.

HBN