Családonként egy plüssmackó a belépődíj Mackómama Kuckójába

Akt.:
Családonként egy plüssmackó a belépődíj Mackómama Kuckójába
© Fotó: Bujdos Tibor
Harsány – Állandó kiállítás nyílt Harsányban Arnóczki Istvánné Vali által összegyűjtött sokezernyi mackóból.

Nincsenek pontos adataink a magyarországi és az európai plüssmackó állományról, de nem túlzás kijelenteni, hogy az ország, de még az is lehet, hogy a kontinens legnagyobb mackó kiállítása nyílt meg a múlt héten vasárnap délután Harsányban.

macko-kiallitas-harsanyban08-st

A Mackómama Kuckója nevű állandó kiállítást Arnóczki Istvánné Vali hívta életre, aki az elmúlt években több mint 7500 plüssmackót gyűjtött össze – többek között – a háza előtt felállított “mackó inkubátorában”, amelybe akkor is érkezhetnek az ismerősök és ismeretlenek által felajánlott macik, ha épp nincsen otthon.

A rekord közelében

A Harsányban, a Kossuth utca 80-ban található állandó kiállítás megtekintése ingyenes, a belépő családonként 1 darab bármilyen plüssmackó. Ez azért is olyan fontos, mert a Guinness-rekord eléréséhez Valinak már csupán néhány száz mackó van hátra.

macko-kiallitas-harsanyban10-st

„Újabb érdekes színfolttal gazdagodott településünk idegenforgalmi palettája, mindent megteszünk azért, hogy egyedi attrakciókkal bővüljön az a komplex, többnapos turisztikai csomag, amit kínálni tudunk az egyre nagyobb számban idelátogató vendégeknek – mondta Szabó Gergely polgármester.

macko-kiallitas-harsanyban11-st

A település vezetőjétől megtudtuk azt is, hogy a mackókiállítás számára az önkormányzat biztosította az épületet. “A kivételes tárlat nemcsak a több ezer szebbnél szebb mackóval, hanem játszóházzal és egyéb foglalkozásokkal is várja majd a gyerekeket és a felnőtteket” – tette hozzá.

macko-kiallitas-harsanyban12-st

Elmondása szerint gyermekkori álmát váltotta valóra Arnóczki Istvánné Valika, amikor huszonévesen megvásárolta az első plüssmackóját. Az elsőt aztán eddig hétezernél is több követte, s mára az egész lakást belakták a pihe-puha játék állatok, amelyek most új otthonra leltek Mackómama Kuckójában.

ÉM-SZB