Családját éheztető férfi

Családját éheztető férfi
Az előzetes elmeszakértői vélemény szerint kóros tudatzavarban szenved az a férfi, aki addig éheztette családját, amíg a felesége éhenhalt, kislánya pedig teljesen legyengült.

 A rendőrök segítségnyújtás halált okozó elmulasztása és kiskorú gyermekellátásának elmulasztásával kapcsolatban emberölés kísérlete miatt nyomoznak az ügyben. Ha hivatalosan is beszámíthatatlannak minősítik, megúszhatja a büntetést – hangzott el a közszolgálati televízió Az Este című műsorában.

A férfihoz többen jártak úgynevezett energetizáló kezelésre és életvezetési tanácsokat is adott. A műsorban egy ember arról beszélt, hogy felesége szülés utáni depressziója miatt részt vett egy kezeléssorozaton, ami után megváltozott, kifordult önmagából, és azóta sem épült fel.

Kamarás Péter, a férfi ügyvédje azt mondta, hogy ügyfele egyre jobb fizikai és szellemi állapotban van. Az ügyvéd szerint az ügyben döntő végleges orvos-szakértői vélemény néhány héten belül elkészül.

A férfira, halott feleségére és legyengült 2 éves kislányára egy rokon bejelentése alapján találtak rá a rendőrök III.kerületi lakásukban. Kiderült, hogy a 37 éves férfi 10 éve tartott rendszeresen háromhetes tisztítókúrákat. A böjtben a várandós felesége is részt vett. Ő a kúra vége előtti napokban elvetélt, majd elvérzett. Gyermeküket életveszélyes állapotban, lesoványodva vitték kórházba. Az éhezőkre a nagymama hívta fel a figyelmet, a rendőrök május 18-án törték rájuk az ajtót.