Családjára törte az ajtót, majd megkéselte őket

A rendőrök hétfő reggel elfogták azt a férfit, aki előző éjjel megkéselte feleségét és annak szüleit is.

Az éjszaka mindhármukat megműtötték, állapotuk azóta stabil. A házban volt a támadó és az asszony közös kislánya is, neki nem esett baja – tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.


A 44 éves férfi vasárnap éjjel jelent meg felesége szüleinek székesfehérvári otthonában, miután telefonon már összeveszett párjával, akivel egyébként már külön éltek. Rájuk törte az ajtót, majd késsel támadt családtagjaira. A férfi egyedül közös kislányukat nem bántotta. Előbb a lépcsőről leszaladó 56 éves apósát, majd ugyancsak 56 éves anyósát szúrta meg, utána támadt rá feleségére. A 31 éves asszonyt többször is megszúrta, volt olyan döfés, amely a szívburkot és a tüdőt érte. A házban élők segélykiáltásait a szomszédok hallották meg, ők értesítették a rendőrséget.

 A támadó elmenekült, az egyenruhások egész éjjel keresték, végül hétfő reggel Pátrán, egyik hozzátartozója lakásának melléképületben fogták el. Most őrizetben van. Ellene több emberen elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt indult eljárás.

A sérülteket a székesfehérvári Szent György kórházba szállították, ahol azonnal meg is műtötték őket. Állapotuk jelenleg stabil. A kislánynak nem esett baja, a gyereket a rokonok gondjaira bízták.