Családjára gyújtotta a házat Miskolcon: tíz évet tölt a rács mögött

Családjára gyújtotta a házat Miskolcon - illusztráció
Családjára gyújtotta a házat Miskolcon - illusztráció
Debrecen, Miskolc – Jogerősen 10 év fegyházbüntetést kapott a férfi, aki élettársára és anyjára gyújtotta a házat.

A Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette tanácsa szerdán helybenhagyta a Miskolci Törvényszék idén áprilisban meghozott ítéletét, amellyel A. Tibort „emberölés bűntettének kísérlete” miatt 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Az első fokú ítélet ellen a védő nyújtotta be áprilisban fellebbezést.

Valóra váltotta a fenyegetést

A lerészegedett férfi – mint írtuk – 2012. decemberében szóváltásba keveredett élettársával és annak édesanyjával miskolci lakásukban. Ugyanabban a lakásban lakott még N. A. és L. P-né. A szóváltás során a magából kikelt férfi megfenyegette élettársát és annak édesanyját, hogy megöli őket. Azt mondta, rájuk gyújtja a házat.

A szót tett követte. A padlásra ment és valóban meggyújtotta a ház tetőszerkezetét, majd fogta magát és elhagyta a helyszínt. A házban lakók már lefekvéshez készülődtek, amikor egyikőjük hangos ropogásra lett figyelmes. Kiment az udvarra és látta, hogy a ház teljes tetőszerkezete ég. Mind a négyen kimenekültek az udvarra. A tűz következtében az egész épület kiégett, a benne lévő használati tárgyakkal együtt.

ÉM-SZB


Rágyújtotta a háztetőt élettársára és anyjára - illusztráció
Debrecen, Miskolc - A hangos ropogásra lettek figyelmesek a házban lévők. A Debreceni Ítélőtábla szerdán tárgyalja A. Tibor emberölés kísérlete miatt indult büntetőügyét. A bíróság által megállapított tényállás szerint a részeg férfi még 2012 decemberében szóváltásba keveredett élettársával és...