Családi viszályból gyilkossági kísérlet Tokajnál

Tokaj, Miskolc – Előzetes letartóztatásban a sarlóval, pisztollyal támadó férfi.

Sarlóval nyakon vágta, majd pisztolyával szíven és fejbe lőtte unokatestvérét egy férfi Tokaj határában szerdán este. A Miskolci Járásbíróság pénteken rendelte el annak a 34 éves újfehértói férfinek az előzetes letartóztatását, aki unokatestvérét – egy családi viszály rendezése miatt – a Tokaj külterületén található Csuró-dűlőbe vitte, majd egy 25-30 centiméteres pengehosszúságú sarlóval tarkón és háton ütötte.

A 28 éves sértett védekezni próbált, a két férfi dulakodni kezdett, kölcsönösen ütötték egymást, míg a gyanúsított elővette a hátszíjában tartott – engedély nélküli – fegyverét, és unokatestvérét fejen és szíven lőtte. A gyanúsított ezt követően áldozatát magára hagyva elhajtott a helyszínről. A fiatalabb férfit lakossági bejelentés alapján rendőrök találták meg a határban és mentőt hívtak hozzá. Sérülései nyolc napon túl gyógyulóak.

A megyei rendőr-főkapitányság röviddel a bűncselekmény elkövetése után elfogta a támadót, a bíróság pedig pénteken előzetes letartóztatásba helyezte – ellene emberölés bűntettének kísérlete megalapozott gyanúja miatt indult meg a nyomozás.

A bíróság a szökés, elrejtőzés lehetősége és – a családi viszályra figyelemmel – a megkísérelt bűncselekmény véghezvitele, valamint a tanúk befolyásolásának veszélye miatt rendelte el a férfi előzetes letartóztatását.

ÉM-SZP