Családi tragédia a 35-ös főúton – stoptáblák helyett körforgalmat akarnak

Nagyobb stoptáblák helyett biztonságos körforgalmi csomópontot szeretnének a hajdúböszörményiek abba a kereszteződésbe, ahol kedd este meghalt egy négytagú család. A szakemberek szerint azonban a 35-ös főút forgalmi adatai ezt nem indokolják. A szakértő több és nagyobb méretű stoptábla kihelyezését ígérte a veszélyes kereszteződésben. Mindez nem nyugtatta meg a város vezetőit, akik csütörtöki helyszíni tájékoztatójukon az érintett hatóságok és a szaktárca segítségét kérték.

A nyaralásból hazatérő család kedd este kocsijával a stoptábla ellenére főútra hajtott, ahol összeütközött egy másik járművel. Az autóban a két szülő mellett egy 12 éves fiú és egy 8 éves kislány utazott, a kukoricásba zuhant. Hárman a helyszínen, a 8 éves kislány a kórházban halt meg. Ezen az útszakaszon kilencen haltak meg az elmúlt tíz évben, és több súlyos baleset is történt – mondta a helyszínen Kelemen László, a hajdúböszörményi rendőrkapitányság munkatársa.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. osztályvezetője szerint a kereszteződés – a halálesetek ellenére is – biztonságos. Kiss László közölte: korábban ez a csomópont még a megyei baleseti gócpontok listáján sem szerepelt, de a mostani tragédia miatt jövőre már rajta lesz.
A szakember megígérte, hogy több és nagyobb felületű stoptáblát helyeznek ki, de körforgalom kiépítésére egyelőre nem lát esélyt.

A hajdúböszörményiek ragaszkodnak a körforgalom megépítéséhez, és a kereszteződés közlekedésbiztonsági felülvizsgálatát akarják. Ez körülbelül 300-400 millió forintba kerülne, de erre most senkinek sincs pénze.