Családi programok a Millenárison

Egész napos családi rendezvény várja az érdeklődőket március 15-e alkalmából a Millenáris Parkban, délelőtt tíztől délután öt óráig. Az ingyenes programok között kézműves bemutató és vásár, kortörténeti játszóház, irodalmi kávéház, valamint népzenei koncertek és táncelőadások is lesznek.

A Kenderkóc Kézműves Műhely kortörténeti játszóházában tarsolylemezt, huszárcsákót, krumlipuskát és cserépdobot is készíthetnek a gyerekek, de az ügyesebbek a selyemkeszkenő-festés, a linómetszés, illetve tűzzománc készítés rejtelmeibe is belekóstolhatnak.

A szervezők tíztől különböző ügyességi játékokkal várják a gyerekeket. Lesznek 1848-as vigasságok és huszárpróbák vidám mesével; aki akar, hordón lovagolhat, vagy kipróbálhatja a gólyalábat, de “Tell Vilmos” és golyókapkodó játékok is lesznek.

Az idősebbeket 11-től a márciusi eseményeket megidéző kávéház várja. Az érdeklődők egyebek mellett a 48-as forradalom és szabadságharc ihlette írásokat, verseket, és muzsikát hallhatnak; megtudhatják, kik jártak kávéházba, mit ittak és mit írtak Petőfi korában. Közreműködnek az Új Színház tanítványai.

Szintén 11-kor kezdődik a Kolompos együttes koncertje. Délután egy órától a Bem Táncegyüttes Ifjúsági csoportja mutatkozik be, az Üsztürü zenekar kíséretében. A tánckar Enyed környéki román táncokat, szászcsávási cigány táncokat, illetve magyarszentbenedeki darabokat ad elő.