Friss hírek

2009.05.19. 12:58

Kiengedték a börtönből a gyöngyösi Jobbik elnökét

<p>Kedden délelőtt kiengedték a börtönből Laczik Attilát, a gyöngyösi Jobbik elnökét - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Sneider Tamás elnökhelyettes.</p>

Laczik Attilát gyöngyösi lakásáról hétfőn kora délután vitték el a rendőrök, és az egri megyei büntetés-végrehajtási intézetbe szállították. A férfit rágalmazás miatt korábban 90 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a bíróság jogerősen. A feljelentő Gyöngyös polgármestere, Hiesz György volt. Mivel a büntetést Laczik Attila nem fizette ki, a bírósági döntés alapján - napi háromszáz forinttal számolva - a büntetés háromszáz nap elzárásra változott. A büntetését két hete meg kellett volna kezdenie, de mivel nem vonult be a börtönbe, előállították.

Az elnökkel szimpatizálók hétfőn este Egerben a megyei börtön előtt tüntetést szerveztek. A megmozduláson bemutatták a 90 ezer forint befizetéséről szóló csekket a börtönparancsnoknak. A pénzt a Jobbik gyöngyösi szervezete gyűjtötte - közölte Sneider Tamás. Mivel a csekket a hivatali időn túl adták át, ezért a jogszabály szerint azzal már csak kedden tudtak foglalkozni- mondta a Független Hírügynökségnek Juhász Attila, az Egri Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!