Családi nap és a Víz napja az állatkertben

Kisoroszlán
Kisoroszlán
Debrecen – A Nagyerdei Kultúrpark márciusban több rendezvénnyel is megörvendezteti az állat- és természetbarátokat. Március 16-án Családi napra várnak mindenkit – 9-től 16 óráig -, március 19-től pedig a Víz világnapja alkalmából szerveznek változatos programokat az állatkertben.

INFÓ
Aki lemarad a március 16-i oroszlánsimogatásról, az ne keseredjen el, még bepótolhatja 17-én, 18-án 10:30-tól 10:45-ig.
Információ kérhető: (52) 310-065, vagy a 413-515-ös telefonon

Pénteken fél tizenegytől minden bátor látogató megsimogathatja az oroszlánkölyköket – Szultánt és Szingalánát. Ezután (11-től) egy kísérővel állatkerti sétát tehetnek az érdeklődők, ahol mindenki megismerkedhet a park lakóival és azok életmódjával: például hogyan fogyasztják el kedvenc csemegéiket a kapucinus majmok, hogyan költ az emu kakas, hogy viselkednek a pöttöm észak-kínai leopárdok, oroszláncsemeték és a napokban született sisakos kaméleonok.

Délben lovas bemutatóval szórakoztatják az állatkert látogatóit.

A programokon mindenki díjtalanul részt vehet, aki megváltotta a belépőt az állatkertbe.

A Víz napja – hétfőtől péntekig

A vizek szennyezése, a természetes élőhelyek átalakítása, a túlhalászat és számos más probléma világszerte aggodalommal tölti el a természetbarátokat. Figyelemfelhívó céllal a Víz Világnapja alkalmából március 19. és március 23. között is sok érdekes program és téma közül választhatnak az óvodás és általános iskolás csoportok. Részt vehetnek a gyerekek állatkerti foglalkozáson a vizek és vízpartok madárvilágáról zoopedagógus vezetésével, szó lesz a mikroszkóp világáról, a béka király meséjéről, napirenden lesznek a kedvencek közelről (halak, teknősök, nílusi krokodil, vízilovak és a flamingók), természetismereti játszóházba is ellátogathatnak a lurkók, és együtt vizsgálódhatnak a vízszennyezőkkel kapcsolatban.

Érdeklődés, jelentkezés:
A kultúrpark illetékesei kérik az érdeklődő csoportokat, illetve intézményeket, hogy a látogatás előtt egyeztessenek időpontot és jelezzék programválasztásukat a 413-515-ös telefonszámon Kiss Gabriella zoopedagógusnál. Valamint kérik a csoportok vezetőit, hogy külön jelezzék a részvételi szándékukat a Zöld Körösök pénteki programjaira!
Március 23-án 10 órától és 14 órától a hajdúböszörményi Zöld Körösök várják az érdeklődőket játszóházzal és a VÍZió- című játékkal.