Családi ház kertjébe zuhant egy helikopter Nagyhajmáson

Akt.:
Családi ház kertjébe zuhant egy helikopter Nagyhajmáson
Nagyhajmás (MTI) – Lezuhant egy helikopter egy családi ház kertjében, a baranyai Nagyhajmáson. A mezőgazdasági munkát végző gép vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

Lezuhant egy helikopter hétfőn a baranyai Nagyhajmáson, a pilóta a saját lábán szállt ki a gépből; az első hírek még arról szóltak, hogy a napraforgókat permetező gép egy családi ház kertjébe zuhant, de később kiderült, hogy a falu szélén, a legközelebbi lakóháztól mintegy ötven méterre ért földet.

MTI Fotó: Kálmándy Ferenc ©

 A házban lakó Kovács Marcell az MTI tudósítójának a helyszínen elmondta, kishúgával éppen egy filmet néztek, amikor azt hallották, hogy a helikopternek, amely felettük körözött, egyik rotorja leállt.
    “Hirtelen nagy csattanást hallottunk és kirohantunk a házból. Ekkor már csak a lezuhant helikopter volt, amit láttuk” – mesélte a nagyhajmási fiatal. Mint hozzátette, ők hívták ki a mentőket. Segíteni akartak a pilótának, aki végül saját lábán szállt ki a gépből.

A helikopter egy kisebb domb tetején ért földet

    A baleset helyszínét a rendőrök lezárták, a hatóságok részéről a helyszínen senki nem nyilatkozott. Az MTI tudósítója annyit látott: a rendőrök éppen a repülési naplót keresték, s erről egyeztettek a gép tulajdonosával. A helikopter egy kisebb domb tetején, az oldalára dőlve érhetett földet. Forgószárnya eltörött, az eleje is roncsolódott. Annyi kiderült, hogy a közlekedési hatóság szakembereinek megérkezéséig a gépet nem mozdítják el a helyéről.
    Molnár Norbert, Nagyhajmás független polgármestere az MTI tudósítójának a helyszínen elmondta: a helikopter önkormányzati területre zuhant. A helikopter egy mezőgazdasági társaság megbízásából végzett permetezést a környező földeken.

Címkék: ,


További hírek a Magyarország kategóriából