Csaknem tragédia Sajóecsegnél: A tilos jelzésen haladt át a vasúti átjárón

Akt.:
Csaknem tragédia Sajóecsegen: A tilos jelzésen haladt át a vasúti átjárón
Csaknem tragédia Sajóecsegen: A tilos jelzésen haladt át a vasúti átjárón - © Fotó: police.hu
Miskolc, Sajóecseg, Tiszaújváros – Vádemelési javaslattal élt a rendőrség azzal a férfival szemben, aki a tilos jelzés ellenére haladt át autójával egy sajóecsegi vasúti átjárón. A vonattal történő ütközés csak néhány méteren múlt.

A Miskolci Rendőrkapitányság közlekedés biztonsága elleni vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást B. Zoltán 45 éves tiszaújvárosi lakossal szemben.

A gyanúsított 2017. január 17-én 11 óra körül Sajóecseg külterületén úgy haladt át egy tilos jelzést mutató fénysorompóval ellátott vasúti átjárón, hogy egy előtte álló gépjárművet is kikerült. Az arra közlekedő vonat vezetője csak vészfékezéssel tudta elkerülni az ütközést, amelynek bekövetkezte csak néhány méteren és tizedmásodpercen múlt.

Az ügyben indított nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság a napokban lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

A balesetek elkerülése érdekében a rendőrség továbbra is kéri a járművezetőket, hogy körültekintően vegyenek részt a közúti forgalomban! Ne feledjék a legjobb megelőzés, ha betartják a közlekedési szabályokat!

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .