Csaknem félmilliárdos beruházás Varbón

Varbó – Csaknem félmilliárdos beruházás Varbón.

Minden eddiginél jelentősebb árvízvédelmi munkálatok kezdődnek a közeljövőben a Nyögő-patakon, a Pitypalatty-völgy települései és a varbói víztározó térségében. Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (ÉKÖVÍZIG) 450 millió forintos beruházást hajt végre, melynek során eltávolítják a mederben lerakódott iszapot, hordalékot, szemetet, az elszaporodott növényzetet a fenntartást nem akadályozó növényekre cserélik.

A meglévő belterületi burkolatokat, eséscsökkentő műtárgyakat helyreállítják, a gépi fenntartás lehetőségének megteremtése érdekében pedig úgynevezett fenntartó sávokat hoznak létre. Emellett a varbói tározó rehabilitációja is megtörténik, a tározó töltését, az üzemi és árapasztó műtárgyakat helyreállítják, a feliszapolódást csökkentik.

A patak és a tározó vízminőségének javítása, megőrzése érdekében szükséges beavatkozásokat elvégzik – például az illegális szennyvízbevezetéseket feltárják és megszüntetik – és kiépítik, helyreállítják a települések belterületi csapadékvíz bevezetési lehetőségeit. A munkálatokkal azt kívánják elérni, hogy Varbó és a Nyögő-patak menti, Pitypalatty-völgyi települések mentesüljenek az árvíztől.

ÉM-SZP0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s