kikapcsolódás

2020.04.29. 20:30

Így szabad szabadban: a mozgás öröm

A kijárási korlátozások ellenére sokakat csalt ki a kellemes tavasz a szabadba.

Szaniszló Bálint

Fotó: Ádám János

A jó levegőn mozogni, a szürke hétköznapok után a szabadban kikapcsolódni természetes velejárója az emberi létnek. A kapszulákba zárt vitaminbombák helyett elég egy-két órát sütkérezni a tavaszi nap kellemes sugarainak össztüzében.

Kijárási korlátozás ide, kijárási korlátozás oda, az elmúlt napokban nagyon sokan választották a sétát, biciklizést, kocogást, hogy levezessék a stresszt.

Szabályok szerint

Ez önmagában nem is tiltott, a koronavírus-járvány miatt azt kérték, hogy ne nagy csoportban tegyük ezt: családok, egy háztartásban élők minden komolyabb korlátozás nélkül választhatták a kikapcsolódás ezen formáit. A távolságtartás – a bizonyos másfél méter – erősen ajánlott viszont másokkal szemben, hogy megakadályozzuk a kórokozók terjedését.

Miskolcon és környékén, a kedvelt kirándulóhelyeken sokan megfordultak a hét végén. A frekventált helyeken volt is ellenőrzés, és mindenkit figyelmeztettek arra, hogy tartsák be azokat a bizonyos szabályokat. Maguk és embertársaik érdekében. Hogy ki hogyan tartotta be a szabályokat? Az bizony egy másik kérdés…

Pillanatképek

Fotóriporter kollégánk vasárnap járt Lillafüreden, a Hámori-tónál, a Diósgyőri várnál, illetve a Vár utcában és az Avasi kilátó közelében található szabadtéri pihenőhelyeknél is. Az általa készített fényképfelvételekből adunk közre egy összeállítást: így töltötték a családok, kis csoportok, csapattársak a napsütéses vasárnap délutánt.


Képek:

(A borítóképen: Hámori-tó Lillafüreden)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában