Csaknem 150 kiállító a Műegyetemi Állásbörzén – a villamosmérnökök a legkeresettebbek

Száznegyvenöt kiállító cég képviselteti magát a Műegyetemi Állásbörzén március 9-én és 10-én, elsősorban műszaki, gazdasági és informatikai területről – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Jeschek Hajnalka marketing és pr menedzser. Lesznek ajánlatok pályakezdőknek, 1-2 éves tapasztalattal rendelkezőknek, de gyakorlati lehetőségeket is kínálnak majd egyetemistáknak, főiskolásoknak is.

Az előzetes információk szerint a tavaszi Műegyetemi Állásbörzén a villamosmérnöki végzettség képviseli majd a legnagyobb értéket, a kiállító cégek 72,5 százaléka keres pályakezdő villamosmérnököket. Jelentős továbbá a gépészmérnökök és az informatikusok iránti igény is. A cégek hatvan százaléka kínál állást gépészmérnököknek és ötvennégy százaléka informatikusoknak.

A Műegyetemi Állásbörze egyrészt lehetőséget biztosít az állásajánlattal érkező cégek és a pályakezdők személyes találkozására, és felkészítő szolgáltatásokkal segíti a tapasztalatlan pályakezdőket az álláskeresésben. A Felkészítő Szint elnevezésű programsorozaton ingyen lehet részt venni személyes karrier-tanácsadáson, grafológiai elemzésen, angol és magyar nyelvű próbainterjúkon és előadásokon.