Csaknem 140 támogatási igényt nyújtottak be az államosítással összefüggő költségeikre a kórházak

Budapest, 2012. október 9., kedd (MTI) – Összesen 137 támogatási igényt nyújtottak be az államosítással és a struktúraátalakítással összefüggő költségeikre a kórházak – közölte az egészségügyi államtitkárság kedden az MTI megkeresésére.

A fekvőbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók fenntartóik útján október 1-jéig nyújthattak be egyedi támogatás iránti kérelmet a kórházak a 2012. június 1-jétől előírt új minimumfeltételek tárgyi biztosítására, az egészségügyi szolgáltatás céljára szolgáló ingatlan felújítására, az egészségügyi szolgáltatás nyújtásával összefüggő, illetve a betegek komfortérzetének javítását szolgáló fejlesztésekre.

A kérelmek elbírálásáról az egészségügyért felelős miniszter az államháztartásért felelős miniszter egyetértésével október 30-ig dönt. Az OEP legkorábban november második felében utalja át a megítélt összeget. A támogatást a kórházak 2013. június 30-ig használhatják fel, és 2013. szeptember 1-jéig kell elszámolniuk vele.

Az egészségügyi államtitkárság tájékoztatása szerint az egészségügyi intézményektől összesen 137 támogatási igény érkezett. Jelenleg ezek feldolgozásán dolgoznak, a hiánypótlások bekérése folyamatban van – tették hozzá.

– MTI –