Friss hírek

2008.09.25. 20:04

Káosz a kórházi várólistákon - RTL Híradó

<p>Az egészségbiztosítási felügyeletnél április óta nem összesítették a kórházi várólistákat, ezért nem lehet pontosan tudni, hol kell a legtöbbet várakozni egy-egy beavatkozásra - állítja az RTL Híradó. Az Egészségbiztosítási Felügyelet által közzétett adatok sokszor nem egyeznek a kórházak tényleges adataival, ezért nem lehet pontosan tudni, valójában hol, mennyit kell várni egy-egy műtétre az országban.</p>

Márciusban az Egészségbiztosítási Felügyelet vezetője még azt ígérte a hírműsorban, hogy ezután havi frissítésben bárki meg tudja majd nézni, hogy hol, mennyit kell várni egy-egy beavatkozásra. Az adatokat április óta nem frissítették - hangzott el az RTL Híradóban. Mivel azonban több kórháznak nincs összesített várólistája, a betegek csak a felügyelet listájáról tudhatnák, mennyit kell ott várakozni.

A Zala Megyei Kórház főigazgatója, dr. Csidei Irén elmondta: márciusban még csak hét hónap volt a várakozási idő, áprilisban már több mint egy év. Azóta viszont erre a műtétre jóval hamarabb is be lehet kerülni. Ez azonban csak a kórház saját várólistájáról derül ki. Az Egészségbiztosítási Felügyelet honlapján még most is az áprilisi várólista az utolsó.

A fővárosi Uzsoki Kórházban több mint két évet kell várni egy csípő protézis műtétre, a Felügyelet listáján viszont még az áll: várakozási idő 65 nap. Ez volt ugyanis a helyzet áprilisban.

A győri Petz Aladár kórházban is eltérnek az adatok: térd protézisre 1095 napot kell várni, a felügyelet listája szerint csak 780-at.

Az RTL Híradó a Felügyelettől az elmúlt két hétben többször is kérte az új várólista adatokat, de azt a választ kapták, hogy még nem összesítették azokat.

Az biztos, hogy még mindig a térd és a csípőprotézis műtétekre kell a legtöbbet várni az országban - van, ahol több mint három évet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!