Csak pár hónap és lesz parkoló – 170 férőhely

Csak pár hónap és lesz parkoló – 170 férőhely
Miskolc – A Művészetek Háza mögötti parkolót lezárták, azóta az előadásra érkezők egy része szabálytalanul parkol. Hat hónapon belül elkészül a mélygarázs, ahol 170 férőhely várja az autósokat. 

Mióta a Művészetek Háza mögötti parkolót lezárták, azóta a díszburkolaton, a Rákóczi utcában és egyébb szabálytalan helyeken próbálnak parkolni az autósok. A gond, hogy az intézmény előadásaira érkezőknek nincs hol hagyniuk autójukat.
– A parkoló azért lett lezárva, mert mélygarázst épít a város azon a területen – mondta Stefán Csaba, a Régió Park Miskolc Kft. ügyvezető igazgatója. – Már megkezdődtek a régészeti feltárások és az építkezés is. Hat hónap múlva elkészül a 170 férőhelyes, mínusz két szintes parkolóház – tette hozzá. Ezt az új mélygarázst a színház vendégei, és a Művészetek Házának látogatói is igénybe vehetik majd.

Nem elnézők

Amíg az építkezés tart az igazgató szerint a következő helyeken parkolhatnak az autósok: Papszeren, a Művészetek Házával szembeni oldalon, illetve a kisebb utcákban is. Azt Stefán Csaba is elismerte, hogy többet kell gyalogolni, de pár hónap, és kész a mélygarázs.

Azt hangsúlyozta, hogy addig sem tudnak elnézőek lenni a Művészetek Háza környékén szabálytalanul parkoló autósokkal. Már csak azért sem – folytatta –, mert a parkolni tilos területek biztonsági szempontból is fontosak. Ha például tűz lenne az épületben, a tűzoltók munkáját nehezítenék a szabálytalankodók – magyarázta.

Kapcsolódó cikkek:
Nem volt a városé a parkoló, csak bérelték