Csak nyílik az olló…

Csak nyílik az olló…
Én úgy látom, hogy egyre csak nyílik az olló Magyarországon a hatalmon lévők szándékai, véleménye, tettei és a között, amit a „csendes többség”, a plebsz, a nép érez, gondol. Szaniszló Bálint jegyzete.

Nem vonom kétségbe egyik oldal jó szándékát és tenni akarását sem, de nagyon sok esetben azt látom, hogy véletlenül vagy szándékosan elbeszélnek egymás mellett a felek. Aztán ilyen esetekben jönnek az „anyázások”, a bűnbakkeresés, a tüntetés, a sztrájk.

Pedig néha – becsületes esetben – csak arra volna szükség, hogy meghallgassák egymást az emberek. Közvetítő nélkül, stílusosan szólva, úgy „fésztufész”,

Olyan világban élünk, amikor nem nagyon dívik a tévedés beismerése, inkább valami „hajánál fogva előrángatott” magyarázat születik még abban az esetben is, amikor kilóg a lóláb egy-egy rossz döntés még rosszabb következménye nyomán. Gondoljunk csak a közelmúlt eseményeire.

Mondjuk arra, ami az oktatási rendszerünkkel kapcsolatos kritikai akciókra, vagy ami a vasárnapi nyitvatartással kapcsolatos népszavazási kezdeményezések kapcsán történt. Őszinte szavak, tettek helyett maradt a mismásolás. A bizalmat is tükröző olló két szára pedig egyre inkább távolodik egymástól.

– Szaniszló Bálint –
hirdetés


hirdet�s