"Csak Miskolc kerül 250 millióba…"

"Csak Miskolc kerül 250 millióba…"
Miskolc – Pintér Sándor szerdán megyénkben tájékozódott az árvízi helyzetről. Ígérte: a védekezés költségét száz százalékban kifizetik.

Pintér Sándor leendő belügyminiszter az árvízhelyzet miatt szerdán megyénkbe látogatott. A megyeházán dr. Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke, a megyei védelmi bizottság vezetője fogadta, és ő kísérte el Edelénybeés Ócsanálosra is. A leendő belügyminiszter kerekasztal-megbeszéléssel kezdte látogatását, itt a védekezésben résztvevőkkel, köztük a katasztrófavédelem és az ÁNTSZ vezetőivel beszélgetett.

Pintér Sándor az edelényi Bódva-hídon találkozott Molnár Oszkárral, a település független polgármesterével, ahol Ódor Ferenc mellett Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke is jelen volt. Beszélt a védekezésben részvevő emberekkel is. Ócsanáloson, a Vadász-patak hídjánál tartott sajtótájékoztatót, ott ahol jelenleg is több százan védik a települést. Elmondta: valóban vészhelyzet van, csak körbe kell nézni a térségben. Hangsúlyozta: ahol akkora összefogás van, mint Borsodban, nem lehet probléma.

Kevés lesz

Beszélt arról is, hogy a katasztrófaalapban lévő 800 millió forint valószínű, hogy kevés lesz, további pénzekre lesz szükség. De az új kormány mindent elkövet majd – folytatta –, hogy helyreállítsa a rendet. A védekezés költségeit 100 százalékban kifizetik – fogalmazott. Arra kérdésre, mennyi pénzre lehet szükség, azt mondta: csak Miskolc 250 millió forintot „elvisz”.

Újságírói kérdésre hozzáfűzte: mindenre soha nincs pénz, „nagyon sok pénz lesz, remélem a helyreállításhoz, és a károknak az elhárítására”. Kiemelte: „Fel kell mérni a helyzetet arra, hogyha felesküdtünk, beléptünk a kormányzásba, mi vár ránk. Itt ez az árvíz most, jelen pillanatban azonnali intézkedéseket tesz indokolttá”.