Csak később derül ki, mi épül a bormúzeumnál

Akt.:
Az avasi bormúzeum - illusztráció
Az avasi bormúzeum - illusztráció - © Fotó: ÉM-archív
Miskolc – Fejlesztenék a bormúzeumot, ehhez építési szabályzatot módosítana az önkormányzat.

A Főépítészeti Kabinet kezdeményezi az Avas Bormúzeum és Tallér utca területeire a Miskolc és az Avas építési szabályzatának módosítását. A módosított terveket 30 napra közzé kell tenni, hogy bárki – a miskolciak, szervezetek, érdek-képviseleti szervek – észrevételt tehessenek. Az elkészült tervek február 7-ég tekinthetők meg a polgármesteri hivatal főépítészi kabinetében, tájékoztatta lapunkat a miskolci önkormányzat. Rostás Lászlót, Miskolc főépítészét kérdeztük, mi épül a bormúzeum szomszédságában. Mint mondta, a magáncég és több civil szervezet kezdeményezte az építési szabályzat módosítását, a bormúzeumot szeretnék ugyanis fejleszteni. Az önkormányzat elindította az eljárást, közgyűlés rábólintott a módosításra, senki nem ellenezte. A közzétételi időszak alatt sem érkezett eddig lakossági észrevétel az ügyben.

A közgyűlési döntés kapcsán annak idején azt írtuk, hogy a tulajdonos szálláshellyel szeretné kiegészíteni tevékenységét.

A konkrétabb elképzelésekről a bormúzeum részéről Tóth Árpádot kérdeztük, aki elmondta, most még nem kíván a fejlesztés részleteiről beszámolni, csak akkor, ha már a látványtervek is meglesznek.

ÉM-HM