Csak jöjjenek azok a hallgatók!

Miskolc – Több hallgatója lehet a Miskolci Egyetemnek, mint tavaly. Akár kétezer fővel is.

Elégedettek a Miskolci Egyetem vezetői a szerdai hallgatói kapacitásszámok egyeztetése után. Az Oktatási Hivatal górcső alá vett minden felsőoktatási képzési területetet, szakmacsoportot és tudományterületet – a hitéleti képzést kivéve -, hogy az intézmények valóban képesek-e annyi hallgatót fogadni, amennyit előzetesen feltüntettek. Megnézték a személyi, infrastrukturális feltételeket, a számítógépes ellátottságot, a könyvtári felszereltséget is.

Jól mérték föl

– Jó hírrel kell szolgálnom, a Miskolci Egyetem kapacitásszám-kérelmét a hivatal 100 százalékig teljesítette – újságolta örömmel lapunknak dr. Stipta István általános rektorhelyettes. – Azon intézmények közé tartozunk, akik jól mérték föl a lehetőségeiket. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy összesen 14 943 hallgatója lehet az egyetemnek a következő tanévben (nappali és levelező), szeptembertől pedig kétezer diákkal többet vehetünk föl, mint tavaly.

Hogy pontosan hány új hallgatója lesz az intézménynek, azt még nem tudni, hisz ezekben a napokban fésülik össze az intézmények kapacitásszámát a diákok jelentkezésével. Július 24-én este derül ki, ki melyik főiskolára, egyetemre jutott be, és hogy melyik intézménynek hány hallgatója lesz.