Kosárlabda

2019.06.07. 19:00

A szervezők negyven csapatot remélnek

A jövő vasárnapi versenyre nevezők két „legyet” üthetnek egy csapásra.

Kolodzey Tamás

Legalább negyven csapatot várnak a június 16-án, vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődő 3×3-as és a Lions streetball bajnokság szervezői – hangzott el a tegnap délutáni, megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón, amelyen Falucskay Attila, az Első Miskolci Lions Klub soros elnöke és Bene Szilárd, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője tartott beszédet.

Hat korosztály

Az ebben a formában űzött „utcai műfaj” most felértékelődik, hiszen a 3×3-asok jelen lesznek a jövő évi tokiói olimpián, és az ötletgazdák ezt természetesen meg akarják lovagolni. A Miskolci Egyetem szabadtéri pályáira hat korosztály (U11, 12, 14, 16, 18 és felnőtt) képviselőit várják, elegendő érdeklődő hiányában egyes évfolyamokat összevonhatnak, de mindenkit külön díjaznak, és ajándékkal kedveskednek majd a dobóversenyben élen végzetteknek is. Az előkészületek során gondoltak az esetleges rossz időre: ha esik, akkor beköltöznek a körcsarnokba, ahol négy pályát tudnak kialakítani. A tornára meghívták a DVTK kerekesszékes kosárlabdázóit, akik tavaly is nagy sikert arattak bemutatójukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!