Csak egy eredmény születhet

Játék a Miskolcon tartott egyik edzésen
Játék a Miskolcon tartott egyik edzésen - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Szerdán 18.30-tól magyar-román Világliga mérkőzés a miskolci dr. Kemény Dénes városi sportuszodában.

Az első fontos információ a mérkőzéssel kapcsolatban az, hogy aki nem rendelkezik belépővel, az ne induljon el a meccsre, ugyanis a piacra dobott 325 tikett mindegyike hetekkel ezelőtt elkelt. Amennyiben a VIP-vendégek számára biztosított helyen is telt ház lesz, akkor nagyjából ötszázan láthatják a magyar válogatott második Világliga-találkozóját. A mieink hétfőn délután érkeztek meg Miskolcra, és aznap este már tréninget vezényelt Benedek Tibor szövetségi kapitány. Kedden két foglalkozás szerepelt a programban és ma délelőtt is sor kerül még egy rövid, átmozgató jellegű edzésre. A szakvezető azért figyelt arra, hogy ne terhelje túl a játékosokat, hiszen a csapatból jó páran érintettek voltak a hét végén megrendezett Magyar Kupa-döntőn.

Kopogtatnak mögöttük

– Öt helyen módosult a keret az első, debreceni mérkőzéshez képest, hiszen Nagy Viktort, Varga Dénest, Gór-Nagy Miklóst, Lőrincz Bálintot, valamint Német Tonit Lévai Márton, Hosnyánszky Norbert, Bátori Bence, Angyal Dániel és Bedő Krisztián váltotta – kezdte lapunknak adott nyilatkozatát Benedek Tibor. – A görögök ellen majd biztosan nem fogok ennyire drasztikusan belenyúlni az összetételbe, maximum egy-két helyen lesz változtatás, de most úgy gondoltam, lehetőség van minderre. Szeretném ugyanis, ha mindegyik poszton lenne plusz egy emberünk, akire lehet számítani abban az esetben, ha bármi, például sérülés közbejön. Ezen kívül fontos, hogy fenntartsuk a folytonosságot, amely szerintem mindenkinek jót tesz. Az úgymond „öregebbeknek” azért, mert látják, érzik, hogy ott kopogtatnak mögöttük a fiatalok, nekik pedig azért, hogy egyre több rutint szerezzenek. Ez egy szép, felelősségteljes munka.

A korábbi, játékosként háromszoros olimpiai bajnok szélsőt megkérdeztük arról is, hogy a kisebb pályaméret (a nemzetközi szövetség döntésének értelmében ugyanis nem 30×20 méteres, hanem 25X20 méteres medencében rendezik a Világliga összecsapásokat) mennyire befolyásolja az elképzeléseit, mennyire szükséges azokon módosítani?

– Nagyon befolyásolja, legalább húsz százalékban – tette hozzá Benedek Tibor. – Az előző mérkőzésen szereztünk ezzel kapcsolatos tapasztalatokat, amiket próbálunk most és a későbbiekben is hasznosítani. Kevesebb ideig tart a felúszás az ellenfél kapujáig, hamarabb felér a labda, minden gyorsabban zajlik, és emiatt látványosabb a meccs.

A második félidőben

A román válogatott első csoporttalálkozóját elveszítette, és nehéz elképzelni azt, hogy a két nemzet pólós erejét ismerve éppen Miskolcon okoznak meglepetést…

– Tavaly óta szerb edzőjük van, mint sok helyen a világban – mondta Benedek Tibor. – Ez nyilvánvalóan meglátszódik a játékukon, mert fegyelmezettek, jól felépítették a védekezésüket, amit már lehetett látni az Európa-bajnokságon is. Az elején számítok arra, hogy esetleg lehetnek nehézségeink, de egy mérkőzés négy negyedig tart, remélem, ki fog jönni az, főleg a második félidőben, hogy jobbak vagyunk. A cél, a győzelem mellett nem az, hogy fergeteges eredményt érjünk el, hanem az, hogy a fiatalok minél jobban illeszkedjenek be.

A szövetségi kapitány szavait megerősítette Hosnyánszky Norbert is, aki úgy vélekedett, hogy a megfelelő koncentráció nagyon fontos lesz a románok ellen. „Itthon, ebben az uszodában más eredmény nem születhet, csak magyar siker” – húzta alá a ZF-Eger 30 esztendős átlövője.

A Világliga találkozó előtt, 16.15-től rendezik meg a Komjádi Kupa negyeddöntőjének visszavágóját, a PannErgy-Miskolci VLC – Aligátor VUS Szombathely meccset. Az első felvonást, idegenben, 18-10-re nyerte a borsodi alakulat.

ÉM-MI

A magyar válogatott kerete Románia ellen:

Kapusok: Lévai Márton (RacioNet-Honvéd), Decker Attila (Szolnoki Dózsa-Közgép).


Mezőnyjátékosok: Szivós Márton, Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Bedő Krisztián, Angyal Dániel (mindannyian ZF-Eger), Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dániel, Mezei Tamás (mindannyian Szolnoki Dózsa-Közgép), Bátori Bence (A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Tiszavirág-Szeged-Diapolo).