Friss hírek

2009.11.06. 16:44

Minden oltóanyag adómentes lesz a cégeknek, nem csak a H1N1 elleni

<p>Beemelik az ingyenes munkáltatói juttatások közé a vállalatok a H1N1 vírus elleni magyar vakcinát, sõt, a szezonális influenza elleni oltóanyagot is november 15-tõl - mondta Szollár Domokos a Független Hírügynökség kérdésére Záhonyban. A kormányszóvivõ közölte: a tervek szerint úgy módosulnak az adójogszabályok, hogy azok a vállalatok, amelyek vállalják dolgozóik ellátását a vakcinákkal, november közepétõl ezt adómentesen megtehetik.. A Pénzügyminisztérium szóvivõje a Független Hírügynökségnek pontosításképpen elmondta: nemcsak az influenza elleni, hanem minden oltóanyaggal adómentesen láthatják el alkalmazottaikat a vállalkozások. A módosítást jövõ hét elején az egyéni cégrõl szóló törvényben szavazza meg az Országgyûlés, s az ez év január elsejéig visszamenõleges lesz - mondta Pichler Ferenc..</p>

Bajnai Gordon miniszterelnök pénteken Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe látogatott, A többi között elment a záhonyi logisztikai központba is, ahol a miniszterelnök és a kormányszóvivõ újságírói kérdésekre is válaszolt. Itt mondta el a kormányfõ a Független Hírügynökség kérdésére, hogy a kormány aktívan hívta fel a figyelmét a cégeknek az influenza elleni oltások fontosságára. Azoknak a vállalatoknak, akik vállalják a részvételt dolgozóik oltásában, az Egészségügyi Minisztérium és az ÁNTSZ segít a szervezésben.

A miniszterelnök arra a kérdésre, hogy van-e elég pandémiás vakcina a cégek esetleges nagyobb arányú igényének kielégítésére, azt válaszolta: a kormány 6 millió adag H1N1 elleni oltóanyagot rendelt a gyártótól, eddig 3,4 millió adagot szállítottak le, és néhány százezret adtak csak be az orvosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!