“Csak azt mondhatom, hogy a mi akaratunk érvényesült”

Akt.:
“Csak azt mondhatom, hogy a mi akaratunk érvényesült”
© Fotó: ÉM
Mezőkövesd – Megkezdődött a pontvadászat az NB I-ben.

Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC 2-2 (1-0)

Mezőkövesd, 2548 néző. V.: Vad II (Viszokai, ifj. Varga G.).

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó (5) – Vági (5), Szeles (5), Devecseri (4), Fótyik (6) – Egerszegi (5), Nicorec (5) – Orosz M. (6), Bacelic (5), Sós B. (6) – Strestik (7). Vezetőedző: Pintér Attila.

Gyirmót FC: Sebők (5) – Szegi (5), Szekeres (5), Lengyel D. (6), Balogh B. (5) – Présinger (5), Vass P. (6), Filkor (5), Kiss M. (6) – Simon András (6), Madarász (5).

Vezetőedző: Urbányi István. Csere: Bacelic helyett Tóth B. (5) az 56., Filkor helyett Máté J. (5) a 60., Orosz M. helyett Baracskai (-) a 65., Szegi helyett Nagy O. (-) a 71., Sós B. helyett Pauljevic (-) a 78., Simon András helyett Simon Attila (-) a 84. percben.

Sárga lap: Szegi a 44., Devecseri a 65., Nagy O. a 83. percben.

Gólszerző: Strestik (0-1) a 23., Lengyel D. (1-1) a 67., Vass P. (1-2) a 86., Strestik (2-2) a 88. percben.

Pintér Attila: – Az első félidőben mutatott játékunk alapján csak azt mondhatom, hogy a mi akaratunk érvényesült. A szünet után kiderült, hogy csapatunkra még nem mondhatjuk, hogy összeszokott alakulatunk van. Ennek okai közé tartozik, hogy kevés edzőmérkőzést játszottunk – emiatt a hibák is csak a tétmérkőzéseken jönnek majd ki –, hiszen a felkészülésre rövid idő állt rendelkezésünkre. A kezdeményezést átvevő Gyirmót éppen ezeket a hibákat kihasználva szerzett két gólt. Együttesem erejét viszont mutatja az egyenlítés: miután 2-2-re alakítottuk az állást, az utolsó percekben ajtó-ablak helyzetet hagytunk ki, ha másként alakul, akkor miénk lett volna a 3 pont. A fiúk odatették magukat, gratulálok nekik és megjegyzem, hogy a két együttes jelenlegi szintjén, amelyen áll, jó mérkőzést vívott.

Urbányi István: – Az első félidőben a Mezőkövesd irányított, csapatom a biztonságos játékra törekedett, de egyszer nagyot hibáztunk és hátrányba kerültünk. A biztonságos játékról annyit, hogy az Atletico Madrid, vagy a francia válogatott példája bizonyítja, hogy ezzel is lehet dominálni. A szünet után irányítottuk játékot, már sokkal dinamikusabban futballoztunk, mint az első negyvenöt percben. Egyenlítésünk jókor jött, sőt a fordításunk után azt hittük, hogy nyerünk. Ennek ellenére, a látottak alapján, igazságos eredmény született. Mert két gól és egy pont idegenben jónak mondható.