Csak az egyik marad veretlen

Csak az egyik marad veretlen
A DKSK Miskolc női kosárlabdacsapata vasárnap este hat órától ismét hazai környezetben lép pályára, az ellenfél az eddig úgyszintén veretlen BSE gárdája lesz.

A női kosárlabda NB I/A 6. fordulójában, vasárnap 18 órától a miskolci városi sportcsarnokban fogadja a BSE-ESMA együttesét a DKSK Miskolc csapata. A miskolci piros-fehérek a 2005/06-os szezonban – a 8 edzőmeccset is ide számítva – összesen 13 mérkőzést játszottak, és mindet meg is nyerték. Szerdán az Európa-kupában a szlovák Siemens Poprad együttesét mosták le Miskolcon, a bajnokságban, pedig négy meccs után még veretlenek. De ugyanezt elmondhatja magáról a diósgyőriek soros ellenfele, a BSE is. Így biztos, hogy vasárnap egyikük jó sorozata megszakad.

A düh oka
De visszatérve a DKSK Miskolc szerdai EK összecsapásához: Tapodi Pétert, a csapat vezetőedzőjét először arról kérdeztük, hogy miért volt olyan dühös a mérkőzést követően.
– Mert nem úgy játszottunk, ahogy játszani kellene – mondta tömören a szakvezető. – A 36 pontos különbségű győzelem a nemzetközi kupában ugyan elkeseredésre nem ad okot, jó eredménynek számít, de hullámzó volt a játékosok teljesítménye és miatt a csapat játéka is.
Arra a kérdésre, hogy ha pozitívumot kellene említeni a szerdai meccsel kapcsolatban, akkor az mi lenne, Tapodi Péter rövid gondolkodás után azt válaszolta, hogy a voltak jó időszakok, mint például a második negyedben mutatott játék.
– Nincs vész, – állapította meg a tréner, majd így folytatta: – de ettől többet tud a csapat, és ezt ki is fogjuk hozni. Nagyon készültünk az Ek-meccsre is, de az első negyedben pár perc után 15-2 állt az eredményjelzőn, és valószínűleg emiatt csökkent a lányok koncentrációja. Az utolsó mondat a poprádiakról: nem volt azonos súlycsoportban a két együttes…

Megnézte
Csütörtökön a játékosok pihentek, nem úgy Tapodi Péter, aki a helyszínen nézte meg a BSE-ESMA – Sipox Ruzemberok Európa-kupa csoportmérkőzést Budapesten, a Városmajorban. Az összecsapást – amelyen a hazaiak egyik alapembere, kézsérüléssel bajlódó Kosjár nem lépett pályára – a vendég szlovákok nyerték, 72-68-ra.
– Hogy mit láttam? – kérdezett vissza Tapodi Péter. – A BSE jóval erősebb, mint a Poprád, jobb szerkezetű, így nehéz csatára van kilátás, hiszen magyar válogatottakon kívül amerikai légiósok is megtalálhatók a fővárosiak csapatában, akiket egy kiváló szakember irányít. Mindezekkel együtt a győzelem megszerzése a célunk, amit javuló játékkal szeretnénk elérni.

Factbox
Gerendába: Az EK D-csoportjában
Croatia Zagreb (horvát) – Nadezda Orenburg (orosz) 71-93
A csoport állása
1. DKSK Miskolc 1 1 – 97-61 2
2. Nadezda Orenburg 1 1 – 93-71 2
3. Croatia Zagreb 1 – 1 71-93 0
4. Siemens Poprad 1 – 1 61-97 0

Képalá: Szerdán a szlovák csapat könnyű falatnak bizonyult (Fotó: Végh Csaba)További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek