Csak a pénz szabhat gátat Lacika sakkos pályafutásának

Nem talált legyőzőre a debreceni megyei tehetségkutató versenyen a 8 éven aluliak korosztályában Egri Lacika. A kisfiú már másfél éves korában elkezdett sakkozni, s azóta sikert sikerre halmoz.

Legutóbb Budapesten játszott Lacika, a 9 éven aluliak sakkbajnokságán – mesélte édesanyja, Egri Lászlóné. – Ezen a versenyen nála jóval idősebbek is indultak, hiszen ő még 7 éves, így igazán büszkék vagyunk arra, hogy 112 induló közül a 27. lett.

A kisfiú Nagykanizsán, egy országos nyílt bajnokságon is jól szerepelt az 1997. január 1. után születettek kategóriájában: 43 induló közül a 15. helyen végzett. A debreceni tehetségkutató versenyen pedig a 10 éven aluliak korcsoportjában bronzérmes lett.

Országszerte ismerik

Lacikát már nagyon sokan ismerik országszerte, “neve” van a korcsoportjában – tette hozzá a büszke édesanya. – További fejlődésének és versenyzésének egyetlen akadálya van: a pénz. Az országos illetve a rangosabb versenyeket ugyanis főként Budapesten vagy a Dunántúlon rendezi, általában többnaposak, így több tízezer forintba kerül számunkra. Tetemes összeget emészt fel kisfiunk debreceni edzője is. Családi kasszánk azonban lassan kiürül, így bárminemű támogatást örömmel fogadnánk.