Csak a PEAC-Pécs meccsel foglalkoznak a diósgyőriek

Január közepént a DVTK legyőzte a PEAC csapatát bajnokin
Január közepént a DVTK legyőzte a PEAC csapatát bajnokin - © Fotó: ÉM-archív
Győr, Miskolc – Három napig akar maradni Győrben a Diósgyőr, de csak az első lépésre koncentrálnak.

Amióta a mostani lebonyolítási szisztémát bevezették a női kosárlabda Magyar Kupában, Fortuna háttal áll a diósgyőri csapatnak. Tavaly a négy nagy topcsapat közül a végső győzelem megszerzésére a legnagyobb esélyesnek tartott Sopront kapta ki a DVTK, az idén pedig úgy néz ki a feladat, hogy előbb a tavalyi MK-győztes ellen kell pályára lépni, ha pedig ezt az akadályt sikerrel veszik, akkor valószínűleg a házigazda következik, a fináléban pedig arra van a legnagyobb esély, hogy az idei legjobb bajnoki eredménysort produkáló soproniakkal találkozik az erről az ágról bejutó csapat.

Tavaly egynaposra sikerült a Diósgyőr kupakalandja, a mostani előtt pedig azt kérdeztük az Aluinvent-DVTK vezetőedzőjétől, Miguel del Jesús López Alonsótól, hogy hány napra csomagoltak.

– A legfontosabb mérkőzés, amire kihegyeztük a felkészülésünket, az a PEAC elleni csata, hiszen ha nem nyerünk, akkor jöhetünk haza, viszont mi szombatig terveztük a győri tartózkodásunkat, három meccsel – mondta a spanyol szakvezető, aki arra a kérdésre, hogy mennyi figyelmet fordítanak ilyenkor a PEAC-Pécs utáni lehetséges ellenfelekre, a következőket mondta: – A PEAC remélt legyőzése után olyan csapatok jöhetnek, akik ellen a közelmúltban játszottunk, mint a Zalaegerszeg vagy a Győr. És ezeket az együtteseket feltérképeztük, a keretük sem változott azóta, és hasonló a helyzet a PINKK-kel és a Sopronnal kapcsolatban is, úgyhogy velük egyelőre nem foglalkozunk. A legfontosabb a PEAC meccs, most arra koncentrálunk. Nagyon nehéz mérkőzésre van kilátás, hiszen az alapszakasz második helyezettje ellen játszik a harmadik, de természetesen mi győzelmi tervekkel vágunk neki a mérkőzésnek.

Teljes kerettel

A Diósgyőr felnőtt keretéhez tartozó mind a 13 játékos (Allison, Arad, Bálint, Bishop, Ciappina, Coulibaly, Czank, Dubei, Horváth B., Rasheed, Sikora, Szabó P., Szécsi) útra kelt szerdán és jó hír, hogy mindenki egészséges, vagyis minden játékosára számíthat a diósgyőri szakvezető. A spanyol szakember arra a kérdésre, hogy miben kellene jobbnak lenniük ahhoz, hogy az első akadályt sikerrel vegyék, így válaszolt:

– A PEAC játékosait jól ismerjük, tudjuk, hogy ki miben jó, nekünk az a feladtunk, hogy fegyelmezetten végrehajtsuk azt a meccstervet, amit felépítettünk. Nem szabad hagynunk, hogy a PEAC azt játszhassa, amit tud, hogy komfortosan érezhessék magukat a pályán, hogy abban a mederben folyjon a játék, amit ők kényelmesnek találnak. Keménynek és határozottnak kell lennünk.

A cséká szerint

Az Aluinvent-DVTK csapatkapitányának, Czank Tímeának már van MK-győzelme, ezt a Sopron játékosaként érte el három éve, éppen Győrben, a Győr ellen.

– Az nagyon jó élmény volt, jó lenne hasonlókat átélni diósgyőri színekben is – mondta az irányító, hátvéd, aki arra a kérdésre, hogy mire számít a kupadöntőn, és hogy mennyire lehet bírni azt, ha három nap alatt három meccset is kell játszani, így folytatta: – Mivel az alapszakasz zárásakor csak egy hely választotta el egymástól a két csapatot, így biztosan apró dolgok döntenek majd, elsősorban az, hogy ki mennyire lesz felkészült. Az biztos, hogy ez lesz a legkiélezettebb párharc a negyeddöntők közül, mert a többiben ki lehet találni, hogy ki jut tovább. Nekünk nem a három napra, hanem százszázalékosan a PEAC elleni meccsre kell koncentrálnunk, először az első lépést kell megtennünk. Ha ez sikerül, akkor annak, akinek három meccset kell játszania egymás után, nem lesz könnyű száz százalékot nyújtania, de ha egy jó átlagot sikerül hozni, akkor az már jó.

ÉM-BCS


A belépőkről

A csütörtöki MK-negyeddöntőkre a belépés ingyenes, a másik két napon 1500 forintért lehet bejutni a csarnokba.

A női kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntőjének programja

Március 12. (csütörtök), Magvassy sportcsarnok

  • 13.00: Ceglédi EKK – PINKK-Pécsi 424
  • 15.30: Atomerőmű-KSC Szekszárd – Uniqa Euroleasing Sopron
  • 18.00: PEAC-Pécs – Aluinvent-DVTK (élő tv közvetítés)
  • 20.30: CMB Cargo UNI Győr – Zalaegerszegi TE NKK

Március 13. (péntek), Magvassy sportcsarnok

  • 15.30: 1.-2. mérkőzés győztese (élő tv közvetítés)
  • 18.00: 3.-4. mérkőzés győztese (élő tv közvetítés)

Március 14. (szombat), Audi Aréna

  • 15.30: Bronzmérkőzés (élő tv közvetítés)
  • 18.00: Döntő (élő tv közvetítés)
hirdetés


hirdet�s