Csak a győzelemnek örülhettek

Bernáth Csaba
Bernáth Csaba
Debrecen – A DVSC-TEVA megszenvedett a győzelemért, de a Kaposvár elleni sikerrel megkezdte a felzárkózást a Loki.


Ki volt a legjobb?
Ön szerint ki teljesített legjobban a DVSC-TEVA gárdájából a Kaposvár elleni mérkőzésen? Szavazzon!

A Borsodi Liga 19. fordulójának zárómérkőzésén a DVSC-TEVA gárdája a tabella utolsó előtti helyén álló Kaposvár csapatát fogadta. A forduló további mérkőzésein született eredmények a debreceniek malmára hajtotta a vizet (ikszelt a listavezető MTK, míg a Lokit üldöző ZTE kikapott), de ahhoz, hogy ebből a bajnokcsapat kamatoztatni is tudjon valamit, Sándor Tamáséknak hozniuk kellett a kötelezőnek kikiáltott győzelmet.

Minden kimaradt

Némi meglepetésre az utóbbi napok esőzései nem hagytak mély nyomokat a küzdőtéren, így nagyszerűen előkészített pályán küzdhettek a felek. Mint kiderült, Jimmy Jones Tchana Vasas ellen lőtt gólja sokat ért, hiszen a francia csatárral a soraiban kezdett a piros-fehér alakulat, s Tchana gyorsan meg is hálálhatta volna a bizalmat.

De még mielőtt Tchana helyzetbe került, előtte csatártársa, Ibrahim Sidibe fejelhetett volna gólt, ám a szenegáli játékos a kapu fölé fejelte a játékszert. Közel félórás küzdelem után következett Tchana, aki kiváló helyzetben kapta a labdát a kapuval szemben, ám rosszul találta el a bőrgolyót, ami így a kapufán kötött ki.

Dzsudzsák Balázs távoli lövése jelentett veszélyt, majd Sidibe hagyta ki a kihagyhatatlant: 11 méterről az égbe lőtte a labdát. Bár a Loki mezőnyfölényben játszott és helyzetekig is eljutottak a hazaiak, viszont a mutatott játék messze elmaradt a várakozástól, ezért is harsant fel füttyszó a közönség saraiból, amikor a játékvezető lefújta az első játékrészt.

Sidibe javított

A szünet után semmi sem változott, ha valaki nem ismerte a csapatok „előéletét”, akkor biztosan nem gondolta volna, hogy egy bajnokaspiráns és egy kiesés ellen küzdő csapat küzdött egymás ellen. Távoli lövésekkel próbálkoztak Kiss Zoltánék, ám a várva várt gólt egy szélről indított támadás hozta meg.

Dzsudzsák húzott el a bal oldalon, centerezését Sidibe 4 méterről lőtte kapura, ami Milinte lábai között zörgette meg a hálót. A gólt követően az addig a fejleményeket csendben figyelő szurkolók hangja is megjött, de csak egy kis időre, mivel a találat után sem jött lendületbe a Lokomotív. Sőt, a vendégek egyre bátrabb támadásokat vezettek, de a tudásuk elfogyott Balogh János kapujának 16-osánál.

 Az utolsó percekben sem dőlhettek hátra a hazai drukkerek, a Kaposvár mindent elkövetett az egyenlítésért, ám nem jártak sikerrel. A DVSC-TEVA idei második mérkőzésén is 1–0 arányban diadalmaskodott, amivel három pontra megközelítette az éllovas MTK csapatát, ám a mutatott teljesítménnyel egyáltalán nem lehetnek elégedettek a Loki háza táján.

Mesterszemmel

Miroslav Beránek: – Idegesek voltunk a mérkőzés elején, ráadásul nem rúgtuk be azokat az adódó lehetőségeinket, amik megnyugtatták volna a játékosaimat. A Kaposvár csapata nagyon jól küzdött, de ha belőttük volna a helyzeteinket, egészen másként alakult volna a találkozó.

Prukner László: – Küzdöttünk, ahogy erőnkből telt, lehetőségeinkhez képest próbáltuk tartani a Debrecent; büszke vagyok a csapatomra azért, ahogy küzdött.. Nem mertünk elég bátran játszani, de nem szabad elfelejteni, hogy a bajnokcsapat otthonában futballoztunk. Bízom benne, hogy csak csatát és nem háborút vesztettünk.

DVSC-TEVA-Kaposvári Rákóczi 1-0 (0-0).
Debrecen, 6000 nézô, v: Fábián.
Gól: Sidibe (72.). Sárga lap: Leandro (58.), Kiss (76.), Dzsudzsák (90.), illetve Oláh (20.), Bozovic (29.)
DVSC-TEVA: Balogh – Bernáth, Mészáros, Komlósi, Leandro (Vukmir, 87.) – Szatmári (Zsolnai, 57.), Sándor, Kiss Z., Dzsudzsák – Sidibe, Tchana (Dombi, 63.)
Kaposvári Rákóczi: Milinte – Radics (Szakály D., 80.), Petrók, Zahorecz, Pintér – Ribi, Vasziljevic, Maróti, Szakály P. – Oláh, AlvesTovábbi hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek