Csak a győzelem adhat esélyt

Diósgyor együttese
Diósgyor együttese
 A női kosárlabda NB I/A rájátszásában a Diósgyőr együttese szerdán 18 órától a miskolci városi sportcsarnokban a BSE-ESMA gárdáját fogadja.

A két nyert meccsig tartó párharcban a városmajoriak vezetnek 1-0-ra, mivel a pénteki, budapesti meccsen 80-71-re győztek. Érdekesség, hogy az alapszakaszban ugyanilyen különbséggel bizonyultak jobbnak a fővárosban Andóék, akik ebben az évben őrzik veretlenségüket a Diósgyőrrel szemben, lévén az alapszakasz miskolci meccsén 67-63-ra nyertek.

A technikaikról

Visszatérve a legutóbbi meccsre: a második negyedben gyengébben játszó, a harmadikban felkapaszkodó Diósgyőr 6 pontos hátránnyal kezdte az utolsó tíz percet, ami a 32. percre 9-re módosult. Ez volt az a pont, amikor megfogyatkozott a Diósgyőr, a reklamáló vezetőedző, Tapodi Péter – még állt a játék – amikor egy percen belül két technikait kapott Király László játékvezetőtől, így el kellett hagynia a termet.

– Nem szeretnék erről beszélni, legyen elég annyi, hogy furcsának találták azok a semleges szakemberek, újságírók ezt a kettős technikait, akik a helyszínen tartózkodtak; szerintem a játékvezetőnek kell elszámolnia a saját lelkiismeretével ez ügyben – válaszolta Tapodi Péter arra a kérdésünkre, hogy mit mondott a játékvezetőnek, majd így folytatta: – A BSE ellen hat olyan hadra fogható emberünk maradt, aki úgy ahogy egészségesnek mondható, mert a fiataljaink hektikusan szerepelnek, Szávuly pedig sérülése után nem igazán találja régi önmagát. Hat nap alatt játszott le három meccset ez a hat ember, név szerint Borecká, Fodor, Imbergerová, Kovács K., Keller és Tyler, ami számukra rendkívül megterhelő volt. Remélem, hogy sikerült annyira regenerálódniuk az elmúlt néhány napban, hogy életben maradjon a négy közé kerülési tervünk egy hazai győzelemmel.

Brantlováról
A DKSK hatos fogata abban az esetben bővülhetne, ha a másfél hete bokasérülést szenvedett irányító, Brantlová pályára léphetne a BSE ellen. A legutóbbi három találkozót kihagyó cseh kosarasról az alábbiakat mondta el Tapodi Péter:

– Egyenlőre kérdéses a játéka, szerintem csak a meccs napján fog kiderülni, hogy vállalni tudja-e játékot. Ott volt az edzéseken mozgott, de messze van a tökéletestől. A városmajori bajnoki előtt is elmondtam, és most is úgy gondolom, hogy rajtunk, nekünk a közönség, a szurkolótáborunk segíthet ebben a nehéz helyzetben azzal, hogy minél többen kijönnek a meccsre és biztatják, támogatják a csapatot.

Info
A BSE-ESMA csapatában három olyan játékos is szerepel, akik korábban a DKSK-ban játszottak hosszabb, rövidebb ideig. A diósgyőri publikum ma újra láthatja Andó Ivettet, Fürész Diánát és Djelmis Angélát.

Címkék: , , ,