Csak a DVTK tarcsinál tavaszodik a szezon

Csak a DVTK tarcsinál tavaszodik a szezon
© Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Az öt megyei NB III-as csapat közül négy biztosan nem lép pályára.

Bár az időjárás miatt a pályák állapota sok helyen nem teszi lehetővé mérkőzés lebonyolítását, a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága nem tartotta indokoltnak, hogy kompletten elhalassza az NB III hét végi, 17. fordulóját, a csapatokra bízta a döntést.

A Keleti csoportban öt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei együttes érdekelt, és közülük csupán egy léphet pályára a tavaszi nyitófordulóban. A péntek délutáni tervek szerint a csoportban szombaton egyedül a Balassagyarmati VSE – Monori SE meccset rendezhetik meg 14.30-tól, míg vasárnap szintén csak egy összecsapásra kerülne sor, 14.30-kor kezdenék a Gyöngyösi AK – Diósgyőri VTK tartalék mérkőzést.

A többi mérkőzéshelyszínen nincs alkalmas játéktér, így a Tiszafüredi VSE – Jászberényi FC, az STC Salgótarján – MTK Budapest tartalék, a Debreceni EAC – Füzesgyarmati SK, az Erzsébetvárosi SMTK – Tállya KSE, a Termálfürdő FC Tiszaújváros – Nyírbátori FC, és a Cigánd SE – Putnok FC találkozókat elhalasztották, mégpedig március 21. (szerda) 15 órára.

Érdekesség, hogy nem csak a Keleti csoportban halasztanak meccseket, hanem a Nyugati és Közép csoportban is, és itt is ott is csak 1-1 meccset játszanának le, vagyis az NB III hétvégére kiírt 24 bajnokija közül 20 elmarad, csak 4 olyan találkozó van, amit nem halasztottak el.

– ÉM –