Csak a drágulás a biztos

Lehet-e még valami újat leírni benzinár-ügyben? Aligha. Talán annyit mégis, hogy hiú ábránd azt hinni, hogy nem fog tovább emelkedni az üzemanyag ára a jövőben.
Kiss László jegyzete

Az olaj fogy, egyre nehezebb kitermelni, így az üzemanyag egyre drágább lesz – ez olyan, mint az egyszeregy – áfacsökkentés ide vagy oda. A kérdéses csak az, hogy most mennyi időt nyerünk még a következő árlépcsőig.

Tehát hajrá magyar, autózz most, amíg lehet! Önfeledt, több ezer kilométeres hétvégi autótúra, orgiák következhetnek, mint Róma végnapjai, mai változatban. Vagy ha valaki rendelkezik egy alföldi tanyával és némi készpénzzel, lehet felhalmozni – föld alatti tartályokban. Ismertem én olyan Szeged környéki szegfűst, aki a fólia alatt még akkor is a 20 forintos gázolajjal fűtött, amikor a kutaknál már száz fölött volt a nedű ára. Tartott a házi készlet.

Könnyen lehet, hogy visszajön még a konflislovak becsülete – mert a városméretű távolságokon a ló amúgy nagyszerű közlekedési eszköz. Persze lóval bánni nem olyan egyszerű, mint egy autóval. Igaz, vannak beszélő autók már, a lovak pedig csak nyerítenek, viszont tudnak harapni meg rúgni is. Túl macerás ez már egy mai embernek. Inkább kivárjuk a vízhajtásos autót. Ahogy a mi formánkat ismerem, mire lesz belőle Magyarországon is, a víz fog annyiba kerülni mint a benzin…