Csak 2011 elején lehet ítélet a pedofíliával vádolt rajztanár ügyében

Elmarad a pedofíliával vádolt mohácsi rajztanár ügyének pénteki tárgyalása, amelyen az előzetes várakozások szerint ítéletet is hirdetett volna a Pécsi Városi Bíróság.

Az ügyben újabb szakértői vélemény elkészítését rendelték el ugyanis. A férfi, aki előbb előzetes letartóztatásban volt, majd házi őrizetbe került, egy ideje már szabadlábon védekezhet, a bíróság korábban megszüntette a korlátozó intézkedéseket ellene – tájékoztatta Hajdú István, a Pécsi Városi Bíróság elnöke a Független Hírügynökséget. Az előzetes várakozásokkal ellentétben így csak valószínűleg 2011 elején születik ítélet az ügyben.

Mint ismert, a 45 éves férfit 2009 februárjában vették őrizetbe, három alsós diáklány vallomása alapján. A nyomozás során több száz gyereket hallgattak meg. A pedagógus tagadja bűnösségét, szerinte félreértették a gyerekek felé áradó túlzott szeretetét.

A férfi ellen 2009. október végén emelt vádat az ügyészség, tizenöt rendbeli szemérem elleni erőszak, megrontás, továbbá – a lefoglalt számítógépén talált illegális szoftverek miatt – szerzői jogok megsértése miatt. Ha a bíróság bűnösnek mondja ki a rajztanárt, akár tizenöt év szabadságvesztéssel is sújthatja.
– Független Hírügynökség –